Anoniem: Ik mag geen contact met mijn biologische moeder uit Suriname

adoptie Suriname

Suriname ~ Hallo familienieuws, ik ben Rebecca. En ik ben bijna 22 jaar. Toen ik 3 maanden oud was werd ik geadopteerd door Nederlandse ouders. Lang wist ik niets van de Surinaamse cultuur, maar toen ik 12 jaar was kreeg ik een beste vriendin.

Uit Suriname

Soraya is Javaanse en haar ouders kwamen uit Suriname. Ze was zelf geboren in Nederland maar ze wist heel veel van Suriname. Ik hoorde toen ik 8 of 9 jaar was pas dat mijn ouders uit Suriname kwamen. En dat mijn moeder mij niet wilde.
[quads id=1]
Dat was jarenlang het enige dat ik wist. Toen ik 16 was ging Soraya naar Suriname. Haar ouders wilde mij meenemen, maar dat mocht niet. Ik ging vaker met ze mee op vakantie maar naar Suriname, dat mocht niet. Ik werd echt afgeschermd van Suriname en Surinamers. Dat Soraya mijn beste vriendin was vonden ze niets, maar tussen mij en Soraya kwam niemand.

Als mijn zus

Voor mijn gevoel was dat mijn familie. De enige Surinaamse familie die ik had. Ook al ben ik creools om te zien en zij echt Indonesisch. Ze voelt aan als mijn zus.
[quads id=1]
Vanaf mijn 16de tot mijn 20 ben ik samen met Soraya opzoek gegaan naar mijn familie en vorig jaar ben ik met Soraya en haar familie voor het eerst naar Suriname gegaan. Nu ik het opschrijf krijg ik het weer warm. Het voelde echt als thuiskomen. Inmiddels had ik al contact met mijn broertjes en zusjes via Facebook. Het was heel makkelijk om ze te vinden. Ik had namelijk de adoptie papieren gevonden. Daartussen zaten ook brieven van mijn biologische moeder.

Biologische familie

Mijn adoptievader is overleden toen ik 18 was dus ik bleef alleen achter met mijn adoptie moeder. Mijn echte moeder  noem ik haar want ook al vind ik dat ze niet helemaal eerlijk is. Het blijft mijn moeder. En daar komt dus mijn probleem. Mijn moeder wil namelijk niet dat ik opzoek ga naar mijn biologische familie. Ze weet dus helemaal niet eens dat ik ze al heb gevonden.

Toen ik 17 jaar was heeft ze iets verschrikkelijks gezegd. Ze heeft gezegd: als ik contact zocht met mijn biologische familie, ik niet meer terug hoef te komen. Ik weet dat ze dat gezegd heeft uit vrees. En uit jaloezie. Mijn vader was toen al ziek en ze was bang om mij ook te verliezen. Dus om haar niet te kwetsen heb ik nooit wat gezegd.

Slechte mensen

Maar inmiddels heb ik dus al een jaar intensief contact met mijn biologische familie in Suriname. Ik ben daar heel blij mee, maar wat mij nog blijer zal maken is een kennismaking met mijn moeder en mijn adoptie moeder. Ik wil dat mijn adoptiemoeder haar leert kennen. Mijn moeder vertelde mij altijd dat mijn biologische moeder verslaafd was en met vreemde mannen naar bed ging voor geld. Ook dat het slechte mensen waren. Maar dat is niet zo. Nu niet meer, in ieder geval. Het zijn lieve mensen.

Mijn biologische moeder heeft veel fout gedaan. Dat klopt. Ze weet nog steeds niet wie mijn vader is. Maar ik heb het haar vergeven. Maar het doet me pijn dat ik dit allemaal stiekem moet doen. Het voelt als verraad naar mijn moeder toe.

Goed opgevoed

Weten jullie misschien hoe ik mijn moeder zo ver krijg om samen met mij naar Suriname te gaan? Ik wil ook graag dat mijn familie haar leert kennen want ze is een hele lieve moeder voor mij. Ze heeft mij heel goed opgevoed. Ze heeft nooit andere kinderen gehad. Daarom is ze extra bang om mij kwijt te raken denk ik. Ze moet ook weten dat niemand haar plaats zal innemen, maar ze moet ook begrijpen dat Suriname heel belangrijk voor mij is. Het is een deel van mij. Een deel dat ik graag wil ontdekken. Maar het liefst samen met haar. En samen met Soraya en mijn vriend.

Ik heb sinds kort een vriend. Een Surinaamse vriend. Ik ben heel blij met hem maar ook hem hou ik geheim voor mijn moeder. Maar ik ben moe. Moe van al die leugens. Ik wil eerlijk zijn.. Ik weet alleen niet hoe. Hebben jullie advies voor mij? Heel erg bedankt alvast. Rebecca

Gerelateerde verhalen

Anoniem – Ik verlang naar mijn eigen vader

 

Anoniem: Ik heb het kind van mijn stiefvader afgestaan ~ Suriname

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.