Valies zet acties ‘on hold’ zodat leerkrachten naar school kunnen

valies Suriname

Ondanks dat de regering nog niets van zich heeft laten horen, hebben de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) besloten om hun acties op te schorten. Dit deelt bondsvoorzitter Wilgo Valies mee aan de Ware Tijd.
[quads id=1]
Leden van de onderwijsbonden vinden dat de regering er veels te lang over doet om met hen om de tafel te gaan voor het verder bespreken van knelpunten binnen het onderwijs. Daarom was op 28 juni besloten om donderdag en vrijdag tot tien uur de school te bezoeken. Als de regering binnen die twee dagen nog niets van zich zou laten horen, zouden de acties vanaf maandag worden verscherpt.
[quads id=1]
Echter, een groot deel van de leerkrachten heeft gemeend om in verband met de schoolexamens het werk weer op te pakken.

De examens voor de middelbare scholen zijn vorige week dinsdag begonnen, terwijl die van de voj-scholen maandag van start zijn gegaan. Valies benadrukt dat de acties voorlopig “on hold” zijn. De bondsbesturen zullen verder kijken hoe een oplossing te bereiken.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.