18 doden bij busongeluk (Duitsland)

Bij een groot ongeluk op de Duitse snelweg A9 zijn maandagochtend achttien doden gevallen, de politie heeft dit volgens Duitse media bevestigd. Het gaat om inzittenden van de bus. Het voertuig reed waarschijnlijk hard in op een file op de autosnelweg A9 bij het Beierse Münchberg.

De bus vloog onmiddellijk in brand en is volkomen verwoest. De bus was vertrokken in Duitsland en reed in zuidelijke richting naar het Italiaanse Gardameer, meldt een woordvoerder van de alarmcentrale aan NU.nl.
[quads id=1]
30 van de 48 inzittenden raakten gewond, een aantal van hen is er zeer ernstig aan toe. Achttien anderen “moeten wel aan boord van de bus om het leven zijn gekomen”, meldt de politie.

Volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zater er hoogstwaarschijnlijk enkel Duitsers aan boord. Het reisgezelschap bestond uit oudere mensen. Er zaten 48 mensen in de bus.

Doden en gewonden door groot busongeval in Duitsland Doden en gewonden door groot busongeval in Duitsland
​[quads id=1]
Er zijn meerdere helikopters ingezet om de slachtoffers snel naar ziekenhuizen in de buurt te brengen. De snelweg is in beide richtingen voor enkele kilometers afgezet.

Het ongeluk vond iets voor 7.00 uur plaats. De oorzaak van de botsing is nog onbekend. De stad Münchberg ligt in de Duitse deelstaat Beieren.

Bekijk hier de video:

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.