Top-officier van justitie Duncan Nanhoe verlaat het Openbaar Ministerie

Top-officier van justitie Duncan Nanhoe verlaat het Openbaar Ministerie. Zijn laatste werkdag is al voorbij. Per 1 juli gaat hij met verlof en daarop aansluitend met pensioen. Nanhoe heeft diverse spraakmakende zaken voorgebracht bij de rechter.

Een daarvan is de zaak tegen Romano Meriba en drie andere verdachten. In deze zaak moet nog uitspraak volgen. Dit zal worden waargenomen door een andere vervolgingsambtenaar. Nanhoe zegt aan de krant dat het zijn werk was, wat hij deed.

Hij bracht jaren terug ook de zaak tegen Dino Bouterse en zijn kompanen voor, welke resulteerde in een veroordeling. Verder is hij openbaar aanklager geweest in de zaak waarbij een drugslaboratorium jaren terug werd ontmanteld. Deze zaak eindigde met een vonnis.

Nanhoe geeft aan dat hij zaken succesvol heeft voorgebracht. In negen van de tien gevallen nam de rechter zijn strafeis over.

Hij heeft een goede samenwerking gekend op het Openbaar Ministerie, met de advocaten en overige actoren in de rechtspraak. “Ik heb altijd prettig gewerkt en heb nooit problemen gehad. Het werken als officier van justitie was een goede en leuke job.
Bron: Times
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.