Anoniem: Mijn blanke man behandelt mij als een slaaf

Het is bijna Keti Koti. Daarom heb ik besloten om anoniem mijn verhaal te delen. Ik ben Claire, ik woon in Woensdrecht en ik ben inmiddels 3 jaar getrouwd met een Nederlandse man. We kennen elkaar 4 jaar. We hebben een dochtertje van 6 maanden. Maar hij behandelt mij als een slaaf.
[quads id=1]
Mijn man heet Roel hij heeft een hele goed baan en verdient veel geld. We zijn om te beginnen getrouwd onder voorwaarden. Als we scheiden dan heb ik niets. Mijn dochter zal wel iets krijgen, maar dat moet ze verdelen onder zijn 4 voorkinderen en zijn ex. Die hij ook verzorgd. Nee, ze hebben een familiebedrijf. Die hij en zijn ex nog steeds samen runnen. Daarom zijn we getrouwd onder voorwaarden. Dat was de eis van zijn ex. Dat snap ik wel. Ze zijn 25 jaar samen geweest.

Zijn familie

Maar het gaat mij niet om geld en spullen. Ik vind dat mijn man me niet goed behandelt. Zijn familie ook niet. Ze doen echt als ik en mijn baby minder zijn dan zij. Eerste kerstdag is hij altijd met hun en zijn kleindochter. Die is net zo oud als onze baby. Het blijft zijn eerste familie. Mijn fout is dat ik dat altijd zo geaccepteerd heb. Ik ben ze zo komen ontmoeten. Hij en zijn ex zijn trouwens nooit getrouwd geweest. Maar hebben alles wel legaal vastgelegd.
[quads id=1]
Sinds de baby is geboren komen zijn kinderen wel bij ons thuis. Dat deden ze nooit. Maar ze behandelen mij als een slaaf. ook Roel. Ik moet alles doen, klaarzetten. Zelfs water koken voor die baby van zijn dochter. En haar gaan halen als ze huilt. Maar ze heeft me gezegd dat ik nooit de oma zal zijn van haar baby. Maar ik ben wel goed om op te passen want een paar keer heeft ze dat kind hier gebracht.

Zwarte Piet

Mijn man doet ook heel anders tegen mij. Vooral als er andere mensen bijzijn. Alsof hij zich schaamt. Laatst was er een grap over zwarte Piet. Hij heeft mij echt voor lul gezet tegenover werkrelaties. Die vrouwen van die heren die moesten het zelfs voor mij opnemen. Toen ik naar huis wilde heeft Roel mij alleen laten gaan. Zo erg. Ik merk dat er veel is veranderd sinds de geboorte van de baby. Ik denk dat hij niet happy is met mij.

Misschien heeft hij spijt, maar ik durf er ook niet over te beginnen, want wat doe ik als hij inderdaad zegt dat hij niet meer verder wil? Aan de ene kant ben ik niet gelukkig, maar aan de andere kant ben ik bang om zonder hem verder te gaan. Ik heb nooit eerder een Nederlandse man gehad. Misschien is dit wel normaal? En zijn ze gewoon zo. Maar ze zijn toch niet de baas over ons? Echt waar soms denk ik echt dat Roel me zo ziet: Als een slaaf. Mijn voorouders zouden boos op mij zijn, dat ik dit accepteer. Waar accepteer ik dit. Ik ben dan weer boos op mezelf dat ik zo zwak ben. Mijn moeder weet het en ze zegt dat mijn vader veel erger was en dat ik overdrijf. En dat het niets te maken heeft met Nederlanders. Dus bij haar hoef ik niet aan te kloppen.

Zijn ex

Soms denk ik dat hij wordt beïnvloed door zijn ex. Ze zien elkaar elke dag op kantoor, hebben vaak ook zakelijke etentjes enz. Ik denk niet dat ze nog iets samen hebben. Er is wel 1 ding waar ik zeker van ben: Hij vindt mij de aantrekkelijkste vrouw op aarde. Daar twijfel ik niet aan. Dat laat hij wel vaak genoeg merken. Zodra hij thuis komt van het werk kan hij niet van mij afblijven. Maar ook dat stoort mij.

Niet zijn idee

Waarom is hij met mij? Alleen maar omdat hij mij lekker vindt, waarom zijn we dan getrouwd? De baby was niet echt zijn idee, dat geef ik toe. Hij wilde het liever niet omdat zijn kinderen al zo groot zijn. Zal dat het zijn? Ik weet het niet. Misschien het leeftijdsverschil. Hij is al over de 50 jaar. Ik net 30.

Ik wilde vragen of jullie als vrouw dit leven en dit gedrag van een man zouden accepteren? Zo niet, wat moet ik dan doen? Ik hou van Roel en ik zie een mooie toekomst voor ons samen, maar hoe moet ik ervoor zorgen dat hij mij niet ziet als zijn slaaf, want dat gevoel heb ik nu. Ik weet dat ik dat moet veranderen, maar hoe?

Ik wil meteen ook alle lieve mensen uit Suriname een gezegende week toewensen. Claire

Gerelateerde verhalen:

Anoniem: Ik schaam me om te zeggen dat mijn vriend een Afrikaan is.

 

Anoniem: Ik moet van mijn man stoppen met ‘Koeltoeroe sani’

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.