Video – Hoogbegaafde 7-jarige studeert af in Amsterdam

De hoogbegaafde 7-jarige Laurent Simons gaat academische ervaring opdoen bij het Academisch Medisch Centrum (AMC). Hiermee is hij de jongste persoon die dit ooit heeft gedaan.
[quads id=1]
Simons verhuisde twee jaar geleden van het Belgische Oostende naar Amsterdam. Daar volgde hij het afgelopen halfjaar op een privéschool de eerste twee klassen van het gymnasium.

De 7-jarige jongen heeft een IQ van meer dan 145 en gaat bij het AMC academische vaardigheden leren. Met name in de richting van cardiologie. “Laurent snapt best dat hij de middelbare school moet doorlopen, maar die stof is niet aan hem besteed”, vertelt vader Alexander Simons aan Het Parool.
[quads id=1]
Topuniversiteiten staan te springen om Simons na het gymnasium aan te nemen als student. De jongen volgt ook lessen aan een dj-school, maar volgens zijn vader ligt zijn hart echter bij de wetenschap.
Bekijk hier ook de video over hem:

Door: NU.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.