Schip zit vast in de monding van de Suriname rivier

In de monding van de Surinamerivier nabij boei S6A is het vaartuig ‘Marine Prince’ aan de grond geraakt. De vaargeul nabij het schip is momenteel gestremd, waardoor passage van diep geladen schepen niet mogelijk is, meldt de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS).
[quads id=1]
Gesteld wordt dat op voornoemde locatie aan westelijke zijde van de vaargeul een diepte van 2.9 meters bij laagwater. Vaartuigen met minder diepgang kunnen, aldus de MAS, aan die zijde op 50 tot 100 meters afstand van het vastgelopen schip passeren.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe de ‘Marine Prince’ dat bijna dwars in de vaargeul ligt, is kunnen vastlopen. Ook is op dit moment onbekend welk effect deze calamiteit heeft op vertrek en binnenkomst van vrachtschepen met grote diepgang. Het schip vertrok met een lading rondhout bestemd voor export. Intussen is woensdagochtend omstreeks 6.00 uur een operatie begonnen om het vaartuig los te krijgen. Alvast wordt begonnen met het overladen van de houtblokken in andere vaartuigen.
[quads id=1]

Boomstammen worden overgeladen uit het aan de grond gelopen vrachtschip zodat het makkelijker wordt om het weer in de vaart te krijgen. Momenteel is de vaargeul van de Surinamerivier ter plekke geblokkeerd. Foto: Fabian Vas Experience

Voor deze operatie zijn enkele duwboten en barges ingezet. De MAS meldt dat de werkzaamheden dag en nacht zullen worden uitgevoerd. De duwboten en barges zullen af en aan varen vanuit het werkgebied naar Kuldipsingh Port Facility en terug. “Deze vaartuigen zullen tijdens de werkzaamheden beperkt manoeuvreerbaar zijn”, waarschuwt de MAS en de scheepvaart wordt verzocht het gebied met de nodige voorzichtigheid te naderen en bij het passeren snelheid te verminderen.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.