Eigenaar Combe markt in ademnood tijdens overval

Twee aangehouden voor ontvoering Combe Markt-eigenaar. De politie heeft twee aanhoudingen verricht in de ontvoeringszaak van de eigenaar van Combe Markt, Kries Kalipdewsing.
Dit bevestigt commissaris Guno Roosenhoff. Kalipdewsing werd woensdag overmeesterd en ontvoerd. Dagblad Suriname heeft de informatie dat het slachtoffer kort voor sluitingstijd zijn werknemers heeft gevraagd om wat geld klaar te zetten voor aanschaf van een perceel. Kalipdewsing is toen met een geldbedrag van Euro 7500 en SRD 20.000 vanuit Combe Markt vertrokken, samen met een kennis die een makelaar is.
Hij werd gebracht naar een kantoor van de makelaar te Tout Lui Faut, alwaar hij is overmeesterd en gekneveld toen de makerlaar even niet in die ruimte was. Ook werd zijn gezicht dicht geplakt. Omdat Kalipdewsing in ademnood kwam te verkeren, vroeg hij zijn belagers om zijn gelaat vrij te maken. Hij hield ze voor dat hij anders het leven zou laten.

De belagers eisten toen Euro 300.000 als losgeld.
Wat er verder is gebeurd op dat moment, is nog niet achterhaald.
De criminelen hebben het geld welke Kalipdewsing bij zich had weggenomen.

De makelaar heeft na de daad Kalipdewsing weer thuis afgezet.
De makelaar werd toen terstond aangehouden door veiligheidsmensen van Combe Markt. Een tweede verdachte werd aangehouden door politie-eenheid RBT Paramaribo.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.