Amsterdamse politieman doet het met 17-jarige prostituee

Agent (27) betrapt met minderjarige prostituee. Een 27-jarige agent uit Amsterdam is in 2014 betrapt op omgang met een minderjarige prostituee in Diemen. De agent werkt nog steeds bij de politie. Hij kreeg wegens plichtsverzuim alleen voorwaardelijk ontslag.
[quads id=1]
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vandaag een celstraf van zes maanden, waarvan de helft voorwaardelijk.
De agent gaf vandaag huilend in de rechtbank aan dat hij veel spijt heeft van zijn beslissing, meldt het AD. Hij bestelde een vrouw via de site kinky.nl nadat zijn toenmalige vriendin was vreemdgegaan.

In de advertentie stond dat ‘Candy’ negentien jaar oud was, maar toen de twee seks hadden was zij 17 jaar, 11 maanden en een week. Drie weken later zou de daad niet meer strafbaar zijn geweest, omdat ze dan meerderjarig zou zijn. De officier van justitie rekent het de agent aan dat hij niet eens naar de leeftijd van het meisje had gevraagd of dat hij andere pogingen had ondernomen om achter de leeftijd te komen.
[quads id=1]
Volgens de officier zijn er in dit soort zaken ‘alleen maar kinderen die slachtoffer worden van ontucht en door de wet beschermd dienen te worden omdat ze hun keuzes niet kunnen overzien.’ De intieme date zou onder de ogen van de politie zijn gebeurd. Volgens de advocaat van de agent werd het meisje destijds namelijk in het kader van een onderzoek naar minderjarige prostituees getapt.

Hij vindt het raar dat als de wetgever een minderjarig slachtoffer wil beschermen, dat de politie niet ingrijpt als uit telefoontaps blijkt dat de man een afspraak maakte met het meisje. Volgens de advocaat heeft het meisje tegen de onderzoeksrechter gezegd dat ze zich geen slachtoffer voelt. De rechtbank doet op 12 juli uitspraak.
Bron: AT5
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.