2 jaar cel voor Soetjietkoemar Sewnath voor misbruik 13-jarige

buurman Suriname

Kantonrechter Robert Praag heeft woensdag de verdachte Soetjietkoemar Sewnath veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar met aftrek en zijn gevangenneming. Hij achtte intiem misbruik wettig en overtuigend bewezen.
[quads id=1]
De openbare aanklager Manro Danning had op de afgelopen zitting tegen deze verdachte een gevangenisstraf voor de duur van 3 jaar geëist. Aan Sewnath werd het verwijt gemaakt dat hij een 13-jarig meisje meerdere malen in de periode december 2014 intiem heeft misbruikt.

Op 6 oktober kreeg de politie een heel vreemde aangifte binnen. Het slachtoffer en ‘haar vriend’ stapten het politiebureau binnen en deden aangifte van mishandeling tegen de vader van het meisje. Ook beschuldigde het meisje haar vader ervan dat hij haar heeft verkocht om seks te hebben met zijn vriend. De vader werd ter zake ontboden. Het slachtoffer kwam toen terug op haar verklaring.
[quads id=1]
Op de eerdere zittingen verklaarde het meisje dat de verdachte Sewnath haar meerdere malen heeft misbruikt. Hij is een vriend van haar vader en kwam vaker over de vloer. De strafbare feiten heeft hij steeds gepleegd in afwezigheid van haar ouders. Haar vader was niet op de hoogte van het misbruik. Deze zaak kwam aan het rollen toen het meisje en haar vriend bij de politie waren voor het doen van aangifte tegen de vader van het meisje.

Uit verklaring van het slachtoffer blijkt dat haar ouders haar vriend Havish hadden mishandeld. Uit boosheid zijn beide toen naar de politie gestapt. Het meisje heeft toen een verhaal verzonnen bij de politie dat haar ouders, althans haar vader, mannen aanzette om omgang met haar te hebben. Het meisje vertelde dat zij deze verklaring uit boosheid had afgelegd. Haar vriend Havish woont samen met haar in de woning van haar ouders. Zij slapen in een kamer, maar hebben nooit omgang gehad.

De verdachte Sewnath heeft van meet af aan toegegeven meerdere malen omgang te hebben gehad met het slachtoffer. Hij ging altijd thuis bij haar, vooral wanneer de ouders van het meisje niet thuis waren. Op de eerste dag heeft hij het meisje van 13 benaderd om zijn vriendin te worden. Gelijk daarna heeft de verdachte haar gedwongen om omgang te hebben. De verdachte verklaarde zowel bij de politie als op het parket dat hij het kind heeft ontmaagd.

Hij weet dat hij haar pijn heeft gedaan, omdat zij gebloed had. Rekening houdende met alle feiten en omstandigheden achtte Danning omgang met een minderjarige wettig en overtuigend bewezen en eiste hiervoor een celstraf van 3 jaar geheel onvoorwaardelijk. Ook eiste de vervolging de gevangenneming van de verdachte. De magistraat hield rekening met de persoon van de verdachte, hij is een first offender en legde hij een celstraf van 2 jaar met aftrek op. Hij moet het resterend deel nog uitzitten.
Eerdere berichten:

13-jarige verklaart dat vader haar seks liet hebben met vriend voor geld

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.