Video – President Bouterse decoreert Maranantha mannenkoor

President Bouterse heeft woensdag 42 leden van het Maranantha mannenkoor gedecoreerd. Zij hebben de onderscheiding officier in de ere orde van de Gele Ster ontvangen. De dirigent is geridderd als commandeur in de ere orde van de Gele Ster. Dat meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) woensdag in een persbericht.
[quads id=1]
Het koor dat eerder in Nederland en Spanje is gekwalificeerd wegens zijn muzikale prestaties is woensdagmiddag uitgenodigd op het presidentieel paleis. Volgens het bericht draagt het koor het cultureel goed op een zodanige wijze uit dat in lijn staat met het beleid van het directoraat Cultuur. Zo wordt gesteld dat dit bijdraagt aan de culturele ontwikkeling van kinderen.
[quads id=1]
In Nederland heeft het koor niet alleen deelgenomen aan het Korenfestival, maar ook de eerste prijs is behaald. “We hebben het volkslied meerdere malen gezongen in deze ruimte, maar het heeft nog nooit zo goed geklonken”, klinkt het verrast.

“Het is daarom belangrijk dat wij de verschillende verenigingen, koren, zang- en muziekgroepen stimuleren en motiveren als overheid, om door te gaan met dit vormingswerk”, aldus president Bouterse.
Bekijk hier de video:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.