‘Poepbacterie in ijskoffie van Starbucks’

IJskoffie van Starbucks kan in Groot-Brittannië besmet zijn met de E. coli-bacterie, een ziektekiem die afkomstig is uit ontlasting. Dat blijkt uit een onderzoek van de BBC.
[quads id=1]
Het consumentenprogramma Watchdog van de Britse omroep heeft op verschillende plekken in het land steekproeven gedaan bij koffiezaken. Bij drie ketens, waaronder Starbucks, bleek dat de ijskoffie de E. coli-bacterie bevatte. Het ging om drie van de tien monsters die waren genomen bij de Amerikaanse koffieketen.
[quads id=1]
Slechte hygiëne
De E. coli-bacterie komt voor in je dikke darm, maar kan in eten en drinken voedselvergiftiging veroorzaken. In extreme gevallen kan dat zelfs fataal worden, bijvoorbeeld bij mensen met een verzwakt afweersysteem. De bacterie kan in eten voorkomen dat niet voldoende is verhit of door slechte hygiëne: niet (goed) handen wassen na toiletbezoek.

Starbucks liet via een woordvoerder weten dat het bedrijf hygiëne zeer serieus neemt. De koffieketen is een eigen onderzoek gestart naar aanleiding van het onderzoek van de BBC. Ook de andere koffieketens (Costa en Caffè Nero) nemen maatregelen. Het is niet onderzocht of ook in Nederlandse vestigingen van Starbucks de bacterie is gevonden in ijskoffie.

Bron: RTL Nieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.