Minister Robert Peneux ook getroffen door oogvirus.

Drie van de vijftien ministers zijn momenteel ziek en konden hierdoor dinsdag niet aanwezig zijn bij de start van de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA).
[quads id=1]
Vicepresident Ashwin Adhin deelde bij de aanvang van de openbare vergadering mee dat minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) ook slachtoffer is geworden van het oogvirus, terwijl minister Patrick Pengel van Volksgezondheid problemen heeft met zijn bloeddruk.

Ook minister Soeresh Algoe van Landbouw, Visserij en Veeteelt (LVV) kon vanwege zijn gezondheid de vergadering niet bijwonen.
[quads id=1]
Uit labonderzoek is gebleken dat het oogvirus, dat al enkele weken veel slachtoffers maakt, hetzelfde is dat in 1998 al een epidemie had veroorzaakt in Suriname. Vanaf april tot de laatste week van mei waren er in totaal al dertienhonderd gevallen gerapporteerd. Ondertussen geven artsen te kennen dat het aantal wekelijkse gevallen sterk aan het afnemen is.

VHP-fractieleider Chan Santokhi uitte zijn bezorgdheid over de toename van ziektes in de afgelopen periode. Volgens hem is datgene wat zich in de Raad van Ministers (RvM) voltrekt, een weerspiegeling in de samenleving. “Dan moet u zich nog voorstellen dat ministers topmedische voorzieningen hebben”, stelde hij.

De VHP-leider vroeg parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons om geen beperkingen op te leggen bij de behandeling van de begrotingen van het ministerie van Volksgezondheid, omdat de president toevallig een comité generaal betreffende de volksgezondheid heeft aangevraagd.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.