Donderdag en vrijdag staking. Stakende leerkrachten worden NIET uitbetaald

valies Suriname

Onderwijsgevenden die de school donderdag en vrijdag om 10.00 uur verlaten, zullen geen salaris ontvangen. “Het principe van ‘no work, no pay’ zal stringent worden toegepast op stakende leraren”, deelt de directeur van Onderwijs, Natasia Bennanon mee in een verklaring.
[quads id=1]
Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) geeft aan dat er geen toestemming is verleend aan leerkrachten om tot 10.00 uur te werken. “Aangezien er een korte periode is voor de aanvang van de geplande toetsen en examens van de basis- en voj-scholen en de examens van de vos-scholen reeds gaande zijn, wordt op alle leraren een beroep gedaan om gehoor te geven aan de instructie van het ministerie”.
[quads id=1]
Het ministerie betreurt de handeling van de bond, omdat de scholieren zich reeds voorbereid hebben op de examens. De leiding van het MinOWC zegt te rekenen op dat de leerkrachten het onderwijsproces niet opnieuw laten verstoren. Indien leerkrachten toch de school voortijdig zullen verlaten, zal het principe van ‘no work no pay’ worden toegepast.

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.