Video – 15-jarige Mirte Steenbeek vermist (Nederland)

Mirte Steenbeek (Zie foto) zat voor haar eigen veiligheid in een inrichting. Vorige week liep ze weg tijdens haar verlof. Haar moeder maakt zich grote zorgen.
[quads id=1]
Een oproep van moeder Nadia is inmiddels duizenden keren gedeeld op Facebook. Mirte zat volgens Nadia vier maanden lang doelloos in een inrichting: ‘Er werd geen hulp geboden en aan haar lot overgelaten’, schrijft ze. Ze kan het haar dochter niet kwalijk nemen, dat ze is weggelopen. Maar ze maakt zich grote zorgen: “Het is niet te doen.”

WAAROM HEEFT MIRTE HULP NODIG?
“In februari werd het Mirte een beetje te veel. Ze is weggelopen van huis en is later in een vreselijke toestand teruggevonden. Ze is autistisch en heel beïnvloedbaar. De rechter heeft niet veel later besloten dat ze hulp nodig had. Ze heeft emotieregulatietherapie (ERT) nodig. Daarmee leert ze emoties herkennen, te plaatsen en er goed mee omgaan.”
[quads id=1]
WAAROM KREEG ZE DE BELOOFDE HULP NIET?
“De inrichting waar ze verbleef kon haar de hulp niet beiden. De GGZ heeft een enorme wachtlijst. Toen dacht Mirte: ‘dat ga ik niet doen’. Vorige week maandag is ze ertussenuit gepiept. Ze is autistisch. Als haar iets beloofd wordt en ze krijgt het niet, dan begrijpt ze dat niet. Ze heeft eerder in een instelling in Ermelo gezeten en daar kreeg ze therapie waar ze veel baat bij had. Maar helaas is die inrichting door bezuinigingen gesloten.”

HEEFT U ENIG IDEE WAAR MIRTE ZICH ZOU KUNNEN BEVINDEN?
Nee, en ze heeft nog geen contact opgenomen. Ook heeft ze heeft haar telefoon uitgezet. Ik heb haar wel eens gewaarschuwd dat ik genoodzaakt ben om de politie te bellen als ze wegloopt. Maar toen zei ze: ‘Het maakt me niets uit en ze kunnen me toch niet vinden.’”

IS DE POLITIE AL BEZIG MET DE VERMISSING VAN MIRTE?
“Ja we bellen elke dag met de politie. De politie gaat vandaag op verzoek van ons een opsporingsbericht verspreiden. Ze droeg de laatste keer dat ze gezien is een zwarte, strakke spijkerbroek, witte gympen en een kort zwart topje. Ook draagt ze vaak een pet en een hoodie. We zijn niet boos op Mirte. We willen gewoon dat ze thuiskomt en de zorg krijgt die ze verdient.”

Delen jullie deze oproep ook voor moeder Nadia

Bron: LindaNieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.