Video – Spoorloos presentator Derk Bolt over zijn ontvoering

“Het gaat goed met ons. We hebben alleen wat kleine wondjes door de struiken, maar verder gaat het fysiek en geestelijk goed”, zegt Derk Bolt in een interview op het Colombiaanse radiostation Caracol Radio.
[quads id=1]
Spoorloos-presentator Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender zijn na dagen onderhandelen overgedragen aan een humanitaire commissie. Ze werden een week geleden ontvoerd door guerrillabeweging ELN.

Gisteren werd al gemeld dat ze vrij zouden zijn, maar dat bericht werd later weer ingetrokken. De vrijlating duurde langer omdat de humanitaire commissie het afgesproken punt niet kon bereiken.

“Het was heel zwaar, maar onze ontvoerders waren heel aardig, met veel respect. Bijna als vrienden”, vertelt Bolt op de radio. Volgens Bolt zeiden de guerrillastrijders herhaaldelijk dat hun levens niet in gevaar waren.

“We gaan niet meer terug naar Catatumbo”, zegt Bolt. Volgens de presentator zei iedereen dat het veilig was in het gebied waar ze reisden toen ze werden ontvoerd. “Niemand zei: ga niet naar El Tarra.”
[quads id=1]
In een televisie-interview bij La Opínión vertelde Bolt dat het een onvergetelijke ervaring was, “maar ook zo iets ongewoons, zo onverwacht, ik had nooit gedacht dat zoiets kon gebeuren”.

Hij noemde het moment van zijn vrijlating een moment van “enorme vreugde”. “Je hebt niets te zeggen, je hebt niets. En nu hebben we het allerbelangrijkste, de vrijheid.”

Eugenio Follender zei dat het zwaar was en dat hij heel erg blij is met zijn vrijlating. “Ik kijk ernaar uit om mijn familie terug te zien.”

Dank

Bolt en Follender bedankten iedereen die heeft geholpen bij het proces van hun vrijlating en alle journalisten uit de hele wereld voor hun inspanningen.

Bekijk hier een video die direct na zijn vrijlating gemaakt is:

Bron: NOS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.