Huurappartement in het Hanna’s Lustproject vanaf 350 SRD per maand

Velen konden vrijdag hun tranen niet bedwingen en huilden van blijdschap bij het in ontvangst nemen van de sleutel voor hun huurappartementen in het Hanna’s Lustproject. Het zijn de eerste huurappartementen die de regering heeft laten bouwen: twaalf woningen van elk vier appartementen.
[quads id=1]
Tot de gelukkigen behoorde ook de 36-jarige Aspezcia Buitenman. “Ik neem mijn intrek morgen al. Ik kan niet meer wachten”, sprak de dolgelukkige maar emotionele jonge vrouw. Ze straalde van blijdschap en geluk. “Wij hebben heel lang gewacht maar uiteindelijk hebben we toch het huis gekregen.” De toewijzing van de appartementen heeft in januari plaatsgevonden. “We moeten heel goed met elkaar communiceren. We gaan als broers en zussen met elkaar leven.”
[quads id=1]
“Wan nyun fasi fu libi”, sprak minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting de gezinnen toe die vrijdag in aanmerking zijn gekomen voor een huurappartement. De woningen die in hoogbouw zijn opgetrokken zullen door vier gezinnen bewoond worden. Het overhandigen van de sleutels noemde de minister een markant moment. Zij sprak van woonzekerheid en een verbeterde basis voor de sociaaleconomische ontwikkeling. De maandelijkse huur per woning bedraagt SRD 350 terwijl de brandverzekering SRD 50 kost.

De bewindsvrouw zei dat de woningen deel uitmaken van het landelijk woningbouwproject van de regering. Op een vraag van de redactie aan DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons over wetgeving op het gebied van appartementen, zegt zij dat het voornemen bestaat om samen met de regering een initiatiefwet in te dienen tegen eind van het jaar. “Als je een appartement verhuurt, heb je geen wetgeving nodig. Het appartementenrecht zoals wij dat kennen is van belang als je zulke woningen zou willen verkopen.”
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.