Video – Winst voor Ranomi Kromowidjojo

Ranomi Kromowidjojo heeft vrijdag bij internationale wedstrijden in Rome de 50 meter vlinderslag gewonnen. De 26-jarige Groningse tikte in de finale als eerste aan in 25,59 seconden.
Kromowidjojo had zich op dit nummer eerder al geplaatst voor de wereldkampioenschappen van volgende maand in Boedapest.

[quads id=1]

De drievoudig olympisch kampioene was op het zwemgala Sette Colli in Rome ruim drie tienden sneller dan de Australische Holly Barratt, die zilver pakte in 25,91.

Maaike de Waard, die ook al zeker is van een WK-ticket op de 50 vlinder, tikte als derde aan in 26,11.

Boedapest kan voor Kromowidjojo weleens haar laatste toernooi uit haar carrière worden. Ze beslist na de WK of ze doorgaat.

[quads id=1]

“Ik weet het nu nog niet. Maar het plezier in het dagelijks trainen en het beter willen worden is er wel nog steeds, daarom ben ik ook doorgegaan na Rio”, zei ze twee maanden geleden.

Heemskerk
Op de 200 meter vrije slag pakte Femke Heemskerk brons in 1.56,51, achter de Italiaanse winnares Federica Pellegrini (1.56,16) en Michelle Coleman uit Zweden (1.56,49).

Joeri Verlinden eindigde op de 100 vlinder net naast het podium als vierde in 52,37. Verlinden heeft nog altijd niet voldaan aan de WK-limiet, die op 51,84 staat.
Bekijk hier een leuke video over onze Sranang trots:

Door: ANP/NU.nl

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.