Video – Familie neergeschoten tiener Michael Brown krijgt 1.3 miljoen USD

De familie van de in 2014 neergeschoten tiener Michael Brown heeft een schadevergoeding gekregen van omgerekend ruim 1,3 miljoen euro van de stad Ferguson. Dat heeft de advocaat van de familie vrijdag bekendgemaakt, melden Amerikaanse media.
CNN meldde eerder dat de familie van Brown omgerekend bijna 70.000 euro schadevergoeding had gevraagd.
De achttienjarige ongewapende zwarte jongen werd op 9 augustus 2014 door de blanke agent Darren Wilson doodgeschoten in Ferguson bij St. Louis. Getuigen hebben verklaard dat Brown zijn handen omhoog had om zich over te geven toen hij werd doodgeschoten. De agent heeft altijd verklaard dat hij uit zelfverdediging had geschoten en dat hij door Brown werd aangevallen.

Na maanden onderzoek besloten de autoriteiten de agent niet te vervolgen. Het incident veroorzaakte maandenlange protesten in Ferguson en ook elders.
Vooroordelen
Na de hevige rellen kwamen er hervormingen in het politiekorps. Middels speciale trainingen moesten agenten bewust worden van eigen vooroordelen. Zo moeten sommige agenten de speciale bewustwordingstraining gaan volgen. Ook erkende het stadsbestuur van Ferguson dat moet worden voorkomen dat discriminatie een rol speelt bij het staande houden of oppakken van verdachte personen.

Uit een rapport van het ministerie van Justitie bleek eerder dat de politie in de stad jarenlang buitensporig geweld heeft gebruikt tegen Afro-Amerikanen. Ook kregen ze vaker een boete dan blanken en werden ze vaker aangehouden.
Bekijk hier de video:

Door: ANP
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.