Man die naakt in de slaapkamer van 67-jarige vrouw was, is op vrije voeten

omgang Suriname

Stepha W. is op de rechtszitting van donderdag door kantonrechter Marie Mettendaf veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden, waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Deze straf is conform de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal. Met de opgelegde straf blijft de veroordeelde op vrije voeten.
Stepha W zou op 26 augustus van het vorig jaar een 67-jarige vrouw in haar woning hebben verkracht. De man ontkent dat hij het feit gepleegd heeft, maar getuigen hebben hem spiernaakt in de kamer van de vrouw gezien.
Advocaat Georgette Leter die hem juridisch bijstaat, voerde aan dat de man op die dag te veel gedronken had. Hij weet niet hoe hij daar in het huis is beland.
Hij dacht dat hij in zijn huis was en heeft zijn kleren uitgetrokken om te gaan slapen. Verder ontkent hij dat hij iemand met houwer heeft bedreigd. Een kleinzoon van het slachtoffer had verklaard dat hij laat van een feestje thuis kwam. In de woning van zijn oma hoorde hij vreemde geluiden. Nadat hij de deur had ingetrapt, zag hij de verdachte zonder broek en met een condoom op zijn penis.

De verdachte blijft erbij het feit niet gepleegd te hebben. Hij is voor het eerst in aanraking gekomen met justitie. “Feit is dat dit gedrag niet thuishoort in een normale samenleving en wij zijn bijna geneigd te stellen dat de verdachte geen grip had op zichzelf op het moment van het begaan van het feit. In ieder geval gaan wij u verzoeken om de maatschappelijke omstandigheden en culturele achtergronden mee te nemen in uw eindoordeel”, voerde Leter aan. De kantonrechter achtte het feit wettig en overtuigend bewezen.
Gerelateerde verhalen:

Redactie: Dochter betrapte man tijdens verkrachting moeder

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.