Video – Ken van Barbie krijgt verschillende huidskleuren en forsere omvang

Ken krijgt een uitvoerige make-over. De partner van Barbie krijgt onder meer verschillende haarstijlen. Verder zullen de poppen in verschillende uitvoeringen qua etniciteit en omvang beschikbaar komen.
Speelgoedfabrikant Mattel kondigde de komst van vijftien verschillende Kens dinsdag aan. De poppen hebben zeven verschillende tinten huid en negen verschillende kapsels. Daarnaast zijn er qua postuur drie varianten.
Eerder deed Mattel bij Barbie al hetzelfde, waarbij er een kleinere en een iets stevigere pop dan de tengere Barbie te koop kwam. Ken, de trouwe vriend van Barbie, is 56 jaar nadat hij werd geïntroduceerd aan de beurt.
In 1981 volgde al een Afro-Amerikaanse variant van Ken. Daarnaast kwam twaalf jaar later ‘Earring Magic Ken’ op de markt. Deze pop was een grote hit onder homoseksuele mannen.

De introductie van de variëteit aan Ken-poppen volgt op de dalende verkoop van Barbie-poppen wereldwijd, onder meer door gestegen concurrentie van andere poppen en speelgoed. De vijftien Ken-poppen moeten eind dit jaar in de winkels liggen.
Bekijk hier de video:

Bron: Nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.