Geen 136% maar voorlopig 40% verhoging voor bus- en boothouders

school bus Suriname

Bus- en boothouders die leerlingen en leerkrachten vervoeren en die van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) krijgen voorlopig een tariefverhoging van 40 procent. De verhoging gaat eind augustus in. Dat staat in een principeovereenkomst, die woensdag is getekend door Kenneth Themen, voorzitter van Organisatie van Bushouders (OBS) en minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C).
Daarin staat dat partijen door zullen onderhandelen, totdat partijen helemaal tevreden zijn. Raoul Swedo, hoofdvoorlichter van OWT en C zegt dat het niet bekend wanneer de OBS en het ministerie hiervoor weer om de tafel zullen zitten. Verder staat in de overeenkomst dat de verhoging met terugwerkende kracht zal worden uitbetaald vanaf 1 mei 2016. Dat zal uiterlijk 31 december in kavels betaald worden.
De OBS staat ook op een lijn met de overheid over de opschoning van het bestand van trajecten. De staat geeft geld uit voor trajecten, maar er rijden daar geen bussen. OBS-secretaris Radjesh Orie bevestigt dat de transporteurs een voorlopige aanpassing krijgen, maar hij wil hierover niet veel uitwijden, omdat dat besproken zal worden in een algemene leden vergadering. “We willen al twee jaar een verhoging en het bestuur kan zich voorlopig terugvinden in deze verhoging”, zegt Orie.

De bushoudersorganisatie heeft om 136 procent-verhoging gevraagd. Ook heeft ze vrijdag een eendaagse actie gevoerd, waardoor het schoolvervoer evenals transport van het NVB was lamgelegd. Ze waren niet eens met het tariefvoorstel van de overheid, omdat ze dit te laag achten.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.