Docent Ria H. riskeert celstraf voor oplichting studenten

Tegen docent Ria H. heeft officier van justitie, Duncan Nanhoe, een celstraf van twaalf maanden, waarvan tien voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar geëist. De docente zou vijf studenten opgelicht hebben.
Ze liet hen betalen voor de opleiding van makelaar-taxateur in mei 2014. Echter, deze opleiding is nooit van start gegaan. Ze lichtte de benadeelden in totaal voor SRD 5.449 en euro 1.781,50 op. Echter, Ria H. ontkent zich schuldig gemaakt te hebben aan het feit.

Ria H. verklaarde dat zij een lening van SRD 15.000 had genomen om de studie te promoten. Zij kon niet meteen van start gaan, omdat het lesmateriaal vanuit Nederland moest komen. Volgens de verdachte heeft ze het geld niet voor zichzelf gebruikt. Ze werd door de directeur van de opleiding vervangen en zij was geen coördinator meer.

Hierdoor heeft ze ook niet meer achter het lesmateriaal aangezeten. Het geld heeft zij gebruikt om docenten van de opleiding te betalen. Zij vindt dat de directie van de school in feite voor de kosten moet opdraaien en dat haar geen blaam treft.
Op 1 november 2014 betaalde zij vier studenten uit. Volgens haar verklaring was er wel een samenwerking met NHA, een HBO opleiding. Volgens NHA is er nooit een samenwerking aangegaan. Ria H. deed zich voor als vertegenwoordiger van NHA in Suriname. Toen de benadeelden haar belden, nadat zij de advertentie gelezen hadden, hield ze hen voor dat het aantal plaatsen beperkt was.

Ze moesten zich snel inschrijven. Ria H. geeft toe dat zij de gelden ontvangen had. De namen van de studenten waren nooit doorgespeeld aan NHA Nederland. De verdachte die voorlopig op vrije voeten is gesteld, is bereid om de rest van het ontvangen bedrag uit te betalen. Op 19 juli zal deze zaak verder behandeld worden.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.