Vrouw moet stoppen met sturen van naaktfoto’s naar ex (Nederland)

Een vrouw uit Vollenhove mag haar ex-man niet langer bestoken met naaktfoto’s. Dat bepaalde de rechtbank in Zwolle vandaag. De man moet alle ontvangen foto’s vernietigen.
Na ruim 34 jaar huwelijk ging het stel uit Vollenhove een paar jaar terug uit elkaar. Wat volgde was een waar juridisch gevecht. De vrouw deed in 2016 met succes aangifte wegens smaad door de man. Die had naaktfoto’s die zij hem gestuurd had, gedeeld met familieleden. De politierechter veroordeelde de man wegens smaad, maar het hof in Leeuwarden zette drie weken terug een streep door die veroordeling.
De ex-man spande vervolgens een kort geding aan omdat hij gek werd van alle foto’s, die maar bleven komen. De ’tientallen pornografisch getinte foto’s’ hadden volgens de man het doel om uit te lokken dat hij opnieuw een afbeelding aan anderen zou doorsturen, zodat zij opnieuw aangifte kon doen.

Voorbeeldfoto Google

Op de zitting twee weken terug vorderde de vrouw dat ook de man geen contact meer met haar opneemt. Beide vorderingen zijn door de rechter toegewezen. Voor de duur van een jaar mogen beide ex-echtelieden geen contact opnemen met elkaar. Doet een van hen dat wel, dan moet een dwangsom van 250 euro betaald worden. Daarnaast moet de man de ontvangen naaktfoto’s vernietigen.
Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.