Video – Subtropische teperaturen in Nederland

De start van de zomer gaat gepaard met aanhoudende hitte. Donderdag verwacht Weerplaza de warmste dag met maxima in het zuidoosten en uiterste oosten van 33 tot 36 graden.
De zomer is vandaag officieel van start gegaan. Sinds afgelopen zaterdag is het in het zuiden van het land, in de omgeving van Gilze Rijen, Woensdrecht en Westdorpe, zomers tot tropisch warm geweest. Zoals verwacht bereikte de temperatuur afgelopen maandag en dinsdag de tropische waarde van 30 tot 32 graden. Daarmee is een regionale hittegolf een feit.
Er is sprake van een hittegolf als er vijf dagen achtereen zomerse waarde van 25 graden of meer wordt gemeten. In deze reeks moeten er drie tropische dagen plaatsvinden met een temperatuur van 30 graden of meer.

In de nacht naar donderdag blijft het heel warm. In het zuiden komt het kwik niet onder de 20 graden en spreken we van een tropische nacht. In het noorden zijn er meer wolken en valt mogelijk een lichte bui.

Donderdag overdag wordt het vooral in het zuidoosten en uiterste oosten zeer heet. Rond een uur of 10 is het daar al 30 graden en in de uren daarna stijgt het kwik naar 33 tot 36 graden. Daarbij schijnt de zon en zijn er hooguit enkele sluierwolken. In de middag kan er door de warmte een onweersbui ontstaan, mogelijk met windstoten. Deze buien lijken zeer bepekt te blijven.

In de namiddag of avond trekken er vanuit het westen buien het land binnen. Daarbij zijn windstoten mogelijk tot 75 km/uur.

Vrijdag is de ergste hitte verdreven, maar in het zuiden en oosten komt het kwik nog wel boven de 25 graden uit. Nadat in de nacht of ochtend de buien wegtrekken schijnt vooral ’s middags weer de zon. Zaterdag zijn er wolkenvelden met soms wat regen. Het wordt dan ongeveer 21 graden en kunnen ze allemaal even bijkomen van de hitte. Vanaf zondag lijkt het wederom warmer te worden.

Bekijk hier een filmpje over de hitte:

Bron: Telegraaf
Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.