Heeft 19-jarige Timothy SRD100.000 gestolen?

banken Suriname

Verdachte Timothy L. (19) had tijdens zijn verhoor bij de rechter commissaris bekend dat hij op 12 december 2016 een buschauffeur had beroofd van zijn schoudertas waarin ruim honderdduizend Surinaamse dollar zat. Nu verklaart hij het tegendeel. Hij had toen bekend, omdat enkele rechercheurs hem hadden gezegd dat hij vrij zou komen als hij had toegeven. Uiteindelijk ontdekte hij dat ze hem op een dwaalspoor hadden gezet, omdat hij toch in bewaring werd genomen.
“Ik heb mezelf zomaar in iets geplaatst en dacht ik dus dat ik vrij zou komen”, vertelde hij aan rechter Rewita Chatterpal. Volgens de verklaring die hij dinsdag heeft afgelegd bevond hij zich voor de VCB bank aan de Waterkant toen hij twee mannen voorbij zag rennen. Een van hen had een tas laten vallen en had hij die opgeraapt, omdat hij niet wist dat de mannen een misdrijf hadden gepleegd. Hij probeerde de mannen te roepen zodat hij de tas terug kon geven, maar op hetzelfde moment ontdekte hij dat een andere man met een mes op hem afkwam.
Hij maakte zich uit de voeten en de sterke arme greep hem vast voor de New Times Mall. Dinsdag heeft de vervolging samen met de rechter, de verdachte en diens advocaat naar beeldmateriaal over het voorval gekeken. De 19-jarige beweert dat hij niet de persoon is die te zien op de beelden.

Volgens verklaring van een van de politieagenten die de aanhouding heeft verricht had Timothy tijdens een korte ondervraging bij zijn aanhouding toegegeven dat hij de tas had gestolen. De ambtenaar zal op de zitting van 4 juli gehoord worden als getuige, omdat de verdacht ontkent dat hij zulks heeft verklaard.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.