SRD 26.000 boete voor 500 kilo Koebi

Kapitein Mohanand R. (42) is zaterdag door de politie van Nickerie aangehouden en in verzekering gesteld. Deze man heeft zich schuldig gemaakt aan een economisch delict.
Hij is met een cirkelnet gaan vissen in de Coppenamerivier en heeft daarbij meer dan 500 kilo vis gevangen met een visnet, waarvan het gebruik verboden is in de Visstandsbeschermingswet. Met een cirkelnet komen de kleine vissen ook mee. In het belang van het onderzoek is deze kapitein ingesloten.
Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is er een boete van SRD 26.200 vastgesteld. Indien de overtreder de boete voldoet, wordt zijn detentie opgeheven. De in beslag genomen vissen zijn voorlopig opgeslagen in een vriezer.

Na overleg worden de vissen van het soort Koebi afgestaan aan kindertehuizen en bejaardentehuizen, zegt regiocommandant Widjaikoemar Oedit.
Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.