Had Maisha Neus een vergunning moeten aanvragen?

Het protest op het Onafhankelijkheidsplein dat door activiste Maisha Neus is geiniteerd heeft dinsdagochtend een andere wending aangenomen. De politie eist dat er een vergunning wordt aangevraagd, maar Neus en een handjevol betogers zijn fel tegen dit verzoek. Neus beroept zich op de Grondwet waarin het recht op protesteren in beschreven staat.
Het kostte de voorvrouw veel moeite om de mensen in bedwang te houden. De groep heeft zich gemeld bij het politiebureau aan de Keizerstraat. Neus heeft zich met begeleiding van andere actievoerders op instructie van de politie ook gemeld. De groep is gewapend met protestborden en zingen ‘strijdliederen’ en zelfbedachte liedjes, terwijl Neus buiten op het bureau wordt opgewacht. Haar vader en broer zijn ook aanwezig.

Neus heeft opnieuw een protestactie in het leven geroepen om op te komen voor kinderrechten in Suriname. De afgelopen tijd heeft ze zich verdiept in de situatie van een aantal tehuizen die al een tijd geen subsidie meer ontvangen van de overheid.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.