Geen minderjarige Surinaamse prostituees aangetroffen tijdens inval Brokopondo

Districtscommissaris (dc) Kenya Pansa van Brokopondo heeft maandag een verrassingsactie uitgevoerd bij enkele verblijven in Brownsweg. Bij een ‘vakantieoord’ bleken Dominicaanse vrouwen zich op te houden. De politie, die deel uitmaakte van de delegatie, heeft een onderzoek ingesteld. De dc zegt aan Starnieuws dat van zeven vrouwen de verblijfsvergunningen niet in orde waren. Enkelen hadden ook geen paspoort.
De vrouwen zijn wegens illegaal verblijf aangehouden. Zij zijn door de politie van Brownsweg overgebracht naar Paramaribo en overgedragen aan de afdeling Trafficking in Person. Uit hun gegevens blijkt dat zij zich in eigen land opgegeven hebben als studenten. De dc merkt op dat de politie het verdere onderzoek verricht. Zij heeft geen Surinaamse meisjes aangetroffen ter plekke.
De dc was met een delegatie in het gebied voor inspectie van een brug die afgesloten moest worden. Daarna besloot zij om enkele verblijven aan te doen. Brownsweg heeft extra aandacht nodig, zegt Pansa. Veel mensen van de dorpen werken op de goudvelden.

Er zijn ook geluiden dat jonge meisjes hun diensten aanbieden aan goudzoekers. Bij de inval, die overdag plaatsvond, is slechts een meerderjarige Surinaamse aangetroffen. “Wij blijven de zaak monitoren,” verzekert de dc.
Eerdere berichten:

Over prostitutie in het district Brokopondo

 

Redactie: 400 illegalen het land uit gezet

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.