Video – Germaine de Randamie wil niet vechten tegen ‘bewezen valsspeelster’

Germaine de Randamie is haar wereldtitel in het vedergewicht van mixed martial arts-bond UFC kwijt omdat ze niet wil vechten tegen Cris ‘Cyborg’ Justino.
“UFC heeft Germaine de Randamie en haar managementteam geïnformeerd dat ze niet langer de wereldkampioen in het vedergewicht is omdat ze het weigert op te nemen tegen de als eerste gerangschikte uitdager Cris ‘Cyborg’ Justino”, schrijft de grootste bond in de mixed martial arts (MMA) maandag in een verklaring.

Het management van de 32-jarige Nederlandse liet eind vorige maand weten dat De Randamie haar wereldtitel niet wil verdedigen tegen Justino. Ze vertrouwt de 31-jarige Braziliaanse niet vanwege van haar dopingverleden. “Ze is een bewezen vals speelster”, zei manager Brian Butler.
‘Cyborg’ werd in 2011 na haar overwinning op Hiroko Yamanaka positief getest op het verboden middel stanozolol. Daarop werd ze voor een jaar geschorst.

Vorig jaar december testte Justino positief op het gebruik van het middel spironolactone, maar sancties bleven uit. Het Amerikaanse antidopingagentschap USADA verleende haar namelijk therapeutische vrijstelling voor het gebruik van dat middel.

Justino, die zeventien van haar negentien gevechten won, zal het op 29 juli bij UFC 214 in Anaheim (Californië) opnemen tegen Megan Anderson voor de nu vacante wereldtitel in het vedergewicht.
Bekijk hier een video over de match:

Bron: NU.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.