Surinamer mishandeld in Amsterdam

Een van de mannen die afgelopen weekend slachtoffer werd van homogerelateerd geweld, blijkt een Surinaamse toerist. Hij is enorm verbaasd dat dit in hartje Amsterdam kon gebeuren.



Vier weken lang was Kevin (23) uit Suriname op vakantie in Amsterdam. Maar zijn allerlaatste nacht eindigde in een drama. Een paar uur voor hij moet inchecken voor zijn vlucht terug naar Suriname, zat hij in het ziekenhuis met verwondingen aan zijn hoofd. Een groepje jongens had hem flink toegetakeld omdat hij op mannen valt.
In de nacht van zaterdag op zondag vierde Kevin zijn laatste uurtjes van de vakantie. ‘Lekker gezellig uit, dansen’, zegt hij tegen AT5. Met een vriend is hij ’s nachts op pad, als die op de Dam aangesproken wordt door een jongen. ‘Er was een discussie, er werd gescholden’, zegt Kevin. Hij weet niet direct wat er aan de hand is. ‘Misschien kennen ze elkaar wel?’




Maar als de ruziemaker even later op het Damrak met zijn vrienden het tweetal opzoekt, is duidelijk dat ze uit zijn op een ‘gay die te veel praat’. ‘O jee, dit wordt nu heftig’, dacht Kevin. Hoewel omstanders proberen in te grijpen, kunnen ze niet voorkomen dat meerdere jongens tegen de vriend van Kevin schoppen.
Even later is hij zelf het doelwit. ‘Waarom moet je mij nou komen aanvallen?’, vraagt hij zijn belager nog. ‘Voor ik wat anders kon zeggen, kreeg ik een klap tegen mijn hoofd.’ Binnen de kortste keren ligt ook hij op de grond, terwijl meerdere belagers op hem inschoppen.

In het ziekenhuis wordt de vriend van Kevin behandeld door een kaakchirurg, omdat er tanden uit zijn gebit zijn geslagen. Zelf heeft Kevin zwellingen op zijn hoofd, een gescheurde lip en enorm veel pijn. Hij is inmiddels terug in Suriname en kan voorlopig niet naar zijn baan. ‘Met dit gezicht van mij kan ik echt niet werken.’

Hij lijkt nog erg verbaasd door het geweld tegen zijn geaardheid. Hij twijfelt er niet aan dat dit de reden van de mishandeling was. Vier weken lang verbleef hij in West waar hij geen moment last had van wie dan ook. ‘En dan opeens in hartje Amsterdam…’

Kevin overweegt al langer om naar de stad te verhuizen. De mishandeling verandert daar niets aan. ‘Ik zou graag in Amsterdam willen wonen en werken. Nu nog steeds. Dit zal me niet tegenhouden.’
Hij heeft aangifte gedaan tegen de daders. De politie heeft de zaak in onderzoek. Beeldmateriaal van verschillende camera’s is inmiddels veiliggesteld.
Bekijk hier de video:

Bron: AT5
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.