Surinaamse ambassadeur in Guyana geschokt over diefstal medewerkster Pamela A.

De Surinaamse ambassadeur in Guyana is gisteren in de rechtszaal breedvoerig gehoord tegen ambassademedewerkster Pamela A. die geld van de ambassade verduisterd heeft. Het was een shock voor haar dat het geld van de ambassade is verduisterd.
Volgens de ambassadeur vertelde de verdachte haar dat zij geld voor privédoeleinden had gebruikt. Zij rapporteerde dit aan de directeur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BUZA) die vond dat Pamela A moest worden ontlast uit haar functie. Zij kreeg toen instructies dat de verdachte onmiddellijk de ambassade moest verlaten en dat zij het kantoor van de vrouw moest verzegelen. Dat deed zij ook. De rechter merkte op dat de ambassadeur een schrijven opmaakte waarin staat dat de verdachte geld en documenten had overgedragen. Pamela A ondertekende dit stuk echter niet.
De ambassadeur vertelde dat een medewerker samen met de verdachte het geld in de kluis telde, maar haar is niet bekend om hoeveel het ging. De rechter vindt het belangrijk dat moest worden nagegaan wat was afgedragen. Achteraf is meer geld in lades van het bureau van de vrouw aangetroffen.

Op vragen van de rechter reageerde de ambassadeur dat zij de ernst van de zaak begrijpt, maar conform de instructies van BUZA handelde. Het viel de rechter op dat Pamela A twee jaar lang geen financiële staten van de ambassade had opgemaakt.
Bron: Times
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.