Prijs voedselpakketten nog in onderhandeling

De regering zal SRD 33 miljoen besteden aan voedselpakketten. Een pakket heeft een waarde van SRD 200 en zal worden verkocht tegen een sociaal tarief. Aanvankelijk werd door minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in De Nationale Assemblee meegedeeld dat de prijs SRD 50 zou zijn.
In een brief aan Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) zegt de minister dat het ministerie nog bezig is om het betaalbare bedrag te calculeren, waardoor een bijstelling kan plaatsvinden.
Mathoera wilde weten hoe de 10.000 pakketten zullen worden gedistribueerd. “Uit mijn informatie is gebleken dat partijprominenten van de NDP en zelfs DNA-leden pakketten ten verkoop aanbieden en wel tegen een hoger bedrag. Klopt deze informatie? En zo ja, wat gaat u hiertegen doen?”, wil de volksvertegenwoordiger weten. Polak geeft aan dat het ministerie onderdeel is van de overheidsstructuur.

Zij kan slechts verantwoording en toelichting geven over pakketten die via het ministerie worden gedistribueerd. In dit democratische land is volgens Polak iedere partij vrij, evenals ieder DNA-lid, handelingen te plegen welke in overeenstemming zijn met hun doelstellingen.

De registratie voor pakketten heeft via wijkkantoren en districtscommissariaten plaatsgevonden. Mensen uit sociaal zwakke huishoudens, grote gezinnen met relatief laag inkomen en personen met een beperking, komen in aanmerking voor een pakket. Via de districtscommissariaten zal de verkoop en ontvangst van gelden plaatsvinden. Zij zullen ook zorgdragen voor de afdracht aan de bank, antwoordt de minister.
Gerelateerde berichten:

Gratis voedselpakketten niet meer gratis

Redactie: Militairen stelen meer dan 100 voedselpakketten

 

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.