Medewerkers overheidscrèches in actie

Leden van de Bond Landsdienaren Crèches (BLC) zullen vanmorgen geen kinderen opvangen. Zij zijn in actie en zullen in de verschillende crèches blijven in afwachting op aanvaardbare correctie door de werkgever.
Intussen heeft de bond een protestbrief naar de regering gestuurd via de Confederatie van Organisaties voor Landsdienaren (COL). De ouders/verzorgers van pupillen wordt gevraagd hiermee rekening te houden.
Op de algemene ledenvergadering van de BLC hebben de leden het bondsbestuur om uitleg gevraagd over vreemde verwikkelingen in de overheidscrèches. Er is een invasie van personen, die met beschikking en al posities innemen en daarbij de carrièrekans blokkeren voor de assistent-crèche leidsters, crèche leidsters en groepsleidsters, zegt de COL in een persbericht.

Staking overheidscrèche. Archief foto

Het ministerie heeft recentelijk 32 crècheleidsters opgeleid tot groepsleidsters. Deze medewerkers wachten nog steeds op de formele stukken. Intussen worden er sinds kort externe personen naar de crèches gestuurd. Ook zijn zij geconfronteerd met het afstoten van de educatieve aspecten van hun werkgebied. Vooral ook de parttimers die ruim twee jaar verbonden zijn aan de crèches verkeren nu in grote onzekerheid over hun werkplek. De werkgever heeft het bondsbestuur niet op de hoogte gesteld van deze dreigende en ingrijpende verwikkeling, deelt COL mee.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.