Van Dijk-Silos wist van problemen omtrent prostitutie in Brokopondo

Ontstemd en met ‘bloedend’ hart verneemt ex-minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos over de perikelen rondom prostitutie in Brownsweg, terwijl zij hiervan allang gewag had gemaakt. Om deze reden wilde zij als minister ook in dat gebied een meldpunt voor kindermisbruik openen
“Men vond mij overdreven. Er werd gezegd dat er geen sprake is van intiem misbruik.” Haar reactie volgt na het bericht in de donderdageditie van de Ware Tijd waarin hoofdkapitein Henk Finisie, zijn bezorgdheid heeft geuit over de openlijke prostitutie praktijken van Dominicaanse vrouwen in het dorp in Brokopondo. Jonge meisjes die dit zien blijven ook hangen bij de locaties waar de prostituees hun diensten aanbieden. Van Dijk-Silos waarschuwt dat de toekomst van kinderen in gevaar is.
Zij vindt het jammer dat er geen continuering van beleid is. Toen zij gewag maakte van het misbruik in Brownsweg zag de toenmalige districtscommissaris (dc) van Brokopondo, Yvonne Pinas het nut van een meldpunt niet in. In een interview met de redactie vorig jaar had ze gezegd dat wat de toenmalige minister beweerde haar niet bekend was. “De huidige dc ziet het wel. Dit is tekenend voor wat er bij de overheid gebeurt. Er is altijd ad-hocbeleid gemaakt, geen continuering”, betreurt van Dijk-Silos.

De ex-bewindsvrouw zegt dat dit gebied ook in het landelijk programma was opgenomen om meldpunten op te zetten. In de planning om landelijke meldpunten op te zetten waren naast Apoera, Latour en Coronie ook Brownsweg en Moengo opgenomen. In de laatste twee genoemde gebieden is niet meer voorzien. De door van Dijk-Silos geïnitieerde en opgezette meldpunten dienen voor het aangeven van kindermishandeling, verwaarlozing, intiem misbruik en voor kinderbescherming.
Bron: DWT
Gerelateerde berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/06/16/prostitutie-district-brokopondo/

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.