41-jarige Gilbert wilde met drugs naar Nederland

De 41-jarige Gilbert R. is op woensdag 14 juni door het Bestrijding Internationale Drug (BID) Team op de Johan Adolf Pengelluchthaven (JAP) aangehouden. De man stond op het punt naar Nederland terug te keren.
Bij het visiteren van zijn bagage stuitte de wetsdienaren op een aantal pakketten. Volgens zijn verklaring zouden deze worden afgestaan aan iemand op Schiphol. In de pakketten zaten body lotions en vijf spuitbussen. Bij onderzoek ontdekten het onderzoeksteam dat deze spullen gevuld waren met cocaïne in vloeibare vorm.

Het verderfelijk spul heeft een totaal gewicht van iets meer dan 7 kilogram.
Gilbert is gelijk aangehouden. Gilbert verklaarde niet te weten wat er in de spuitbussen en body lotions zaten. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.
Het verdere onderzoek is overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade. De vermoedelijke ronselaar en verstrekker zijn naderhand aangehouden door de afdeling Narcoticabrigade.

Noot:
De leiding van het BID-Team doet een dringend beroep op alle reizigers om zelf uw bagage/koffer in te pakken. Verder is het een heel groot risico om spullen voor derden mee te nemen naar het buitenland. Reizigers worden bij wet volledig verantwoordelijk gesteld voor de inhoud van elk bagage die zij meevoeren.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.