Ied Ul Fitr gebedsdienst definitief op KKF-terrein

vrije dag Suriname

Het Nationaal Ied Comité Suriname (NICS) heeft na ampele overweging besloten om de gebedsdienst ter afsluiting van Ramadan te houden op het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken aan de Kernkampweg.
Vanwege het niet beschikbaar zijn van het Onafhankelijkheidsplein wordt uitgekeken naar een andere locatie. Er waren meerdere opties. Verwacht werd dat de gebedsdienst gehouden zou worden op het terrein van de Stichting Islamitische Gemeenten Suriname, grenzende aan de Nabawischool aan de Ostadestraat te Tourtonne 4. Vanwege de drassigheid van het terrein viel de keus op het KKF-terrein. Openbaar Groen had al toegezegd om het Nabawi-terrein bruikbaar te maken, maar daaraan werd vanwege de hoge kosten afgezien.
Datum wordt nog bekendgemaakt
Suriname kent meerdere moslimorganisaties, die elk hun eigen tradities en gebruiken kennen. De moslimorganisaties, waarvan NICS een werkarm is, bepalen de datum afhankelijk van het zichtbaar zijn van de maan. Het is voor hen dus een kwestie van uitkijken op het juiste moment. De SMA en MMS wachten ook op het moment, waarop de maan met het oog kan worden waargenomen.

Ied-Ul-Fitr op het Onafhankelijkheidsplein

De SIV daarentegen viert Ied Ul Fitr volgens de wetenschappelijke benadering omtrent de geboorte van de maan. Op grond van de beschikbare gegevens heeft de SIV nu al vastgesteld dat Ied Ul Fitr gevierd zal worden op zondag 25 juni. Voor de SIV-ers is zaterdag 24 juni dan ook de laatste vastendag van dit jaar.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar i[email protected] en wij publiceren het gratis.