Column – Is Vaderdag ook bedoeld voor alleenstaande moeders?

vakantie hotel torarica Amsterdam Paramaribo

Hallo iedereen ik wil beginnen met alle mannen een fijne Vaderdag toe te wensen.

Veel mensen op social media zetten hun vader en ‘baby dady’ in het zonnetje. Wat mij ook opviel was dat veel mensen ook hun moeder in het zonnetje zetten. Wat nog opvallender was, is de hoeveelheid vrouwen die vinden dat zij recht hebben op deze dag. Een hoop quotes die betrekking hadden op slechte vaders en exen. Wat vinden jullie daar van? Is het zo dat Vaderdag nu ook een soort van Moederdag is geworden? Is Vaderdag bedoeld voor alleenstaande moeders?

Vaderdag voor vrouwen

Het bewijst inderdaad dat moeders onmisbaar zijn en heel veel doen voor hun kinderen als papa afwezig is. Maar we vieren geen Vaderdag voor deze afwezige vaders toch? We vieren Vaderdag voor de goede vaders. En dat betekent niet dat we deze fantastische moeders negeren, maar het betekent dat we de goede vaders in het zonnetje willen zetten. Mijn moeder is een alleenstaande vrouw, ik weet hoe zwaar ze het heeft gehad. En ik zie vriendinnen alleen voor hun kids zorgen. lk vind ze geweldig en powervol. Dus ik heb alleen maar liefde voor ze. Maar Vaderdag gaat nu even niet over hun. Toch?

Negatieve aandacht

Is Vaderdag niet bedoeld om juist de goede vaders in het zonnetje te zetten. Er zijn toch wel een heleboel goede vaders? Als ik zo om me heen kijk zie ik heel veel goede vaders. Natuurlijk heb je wel van die vaders die hier en daar kinderen maken en niet naar ze omkijken. Die vaders die alleen maar stress veroorzaken. Maar waarom zouden wij die slechte papa’s op een mooie dag als Vaderdag aandacht geven? Negatieve aandacht is ook aandacht. Vaderdag is voor de papa’s. Niet voor de zaaddonoren. Om ze maar even zo te noemen.

De echte papa’s

Ik vind persoonlijk niet dat Vaderdag ook een dag is voor de single moeders. Wij vrouwen hebben Moederdag. Eigenlijk kunnen wij de rest van het jaar opeisen, want ook voor niet-alleenstaande moeders is moeder zijn af en toe heel moeilijk en zwaar. Maar laat Vaderdag zijn voor de papa’s die WEL goed voor hun kind zorgen. Voor de echte papa’s. We hoeven die dag niet te overschaduwen met verbitterde teksten en leuzen op het net die bestemd zijn voor die slechte papa’s.

Of heb ik het mis? Zeg het me aub want misschien heb ik een te roze bril op. En zal ik er anders over denken na jullie reacties gelezen te hebben. Vinden jullie wel dat Vaderdag ook een dag is voor de alleenstaande moeders? Is Moederdag dan ook bestemd voor de alleenstaande papa’s? Of moeten we het hele Moederdag/Vaderdag ding gewoon afschaffen? Want eigenlijk is het toch elke dag Moeder- en Vaderdag? Bossies Denise

Denise van FamilieNieuws @Royal Torarica Torarica Group

Groetjes van Denise van FamilieNieuws.
Dit is mijn column.
Geschreven door mij.
Mijn mening.
Mijn persoonlijke ervaring.
Mijn leven.

Uw reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
Heeft u privévragen of opmerkingen?
Whatsapp / bel: +597 8966341, mail: [email protected]

Gerelateerde verhalen: