Kinderhuis van Arya Dewaker heeft financiële problemen

Het 84 jaar oude kinderhuis van Arya Dewaker zal zijn deuren moeten sluiten als de minimale financiële steun van de overheid uitblijft. Door de precaire financiële situatie in het land, zijn de donaties van particulieren ook drastisch achteruit gegaan, legt Mahinder Sewgobind, voorzitter van stichting Maharshi Dayanand Kinderhuis, uit aan Starnieuws. Ook diverse andere tehuizen staat sluiting boven het hoofd.
In het tehuis van Arya Dewaker wonen veertig kinderen en twee moeders. In het tehuis woont een 76-jarige die vanaf haar tweede jaar als een vondeling is opgevangen. Zij is doofstom en haar familie is onbekend. Zij is nooit opgezocht door haar ouders of familie. “Zo’n oude vrouw heeft veel hulp, aparte voeding, medische verzorging nodig. We weten ook geen raad mee wat we met haar gaan doen,” verzucht Sewgobind.

Het Kinderhuis heeft over het jaar 2016 en 2017 nog steeds geen subsidie ontvangen. “Wij hebben vaker navraag gedaan naar de status van onze subsidieaanvraag, maar er wordt steeds gezegd dat de betrokken ministeries, met name Sociale Zaken en Financiën, bezig zijn met de stukken,” zegt de stichtingsvoorzitter. Er is op 26 mei 2017 een schrijven gericht naar het ministerie van Sociale Zaken met kopie naar de vicepresident en Financiën, maar er is geen reactie gekomen.
Het tehuis is sinds januari gestopt met het opnemen van nieuwe verwijzingen door Bureau Familierechtelijke Zaken en Jeugdzorg. Deze instellingen hebben het tehuis aangegeven dat de nood voor opvang erg groot is. Sewgobind vindt het jammer dat het tehuis zal moeten sluiten, aangezien de overheid niet over de brug komt en ook niks van zich laat horen.

https://www.familienieuws.com/wp-content/uploads/2017/06/arya.jpg
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.