Celstraf voor mannen die crimineel hebben mishandeld

Robert A.(36), Anthony L.(28) en de 53-jarige Stephen B. zijn donderdag veroordeeld tot een celstraf van 10 weken, waarvan 8 weken voorwaardelijk. Het 3-tal heeft samen met anderen op maandag 10 april een crimineel mishandeld.
De politie kreeg de melding dat er een dief door omstanders was aangehouden op een adres in Paramaribo Noord. Een paar straten verder trof de politie een manspersoon met verwondingen over het hele lichaam aan. Van deze mishandeling is er een filmpje opgenomen en verspreid. Aan de hand van het filmpje zijn de veroordeelden in beeld gebracht, opgespoord en aangehouden.

Uit het onderzoek van de politie is niet gebleken dat er aangifte van diefstal noch inbraak is gedaan tegen deze manspersoon. Volgens verklaring kwam deze man van een leegstaand perceel, waar hij mope’s was gaan rapen. Buurtbewoners die hem verdacht vonden, gingen hem achterna. Hij probeerde weg te komen, maar werd achtervolgd. Enkele straten verder werd hij vastgehouden, vastgebonden en mishandeld. De manspersoon is daarna weer vrij gelaten. Hij liep weg en zeeg enkele straten verder neer. Daar is hij door de politie aangetroffen.
Op de strafzitting hebben alle 3 mannen spijt betuigd van hun handelen. Volgens Robert en Anthony zijn zij eerder meerdere malen slachtoffer geworden van diefstal, waar het slachtoffer steeds als schuldige in beeld werd gebracht. Aangezien de mishandelde vaker werd gewaarschuwd zich niet meer in het gebied te begeven en de politie weigerde op te treden tegen zijn terreur, besloten zij het recht in eigen handen te nemen.

Stephen voerde aan dat hij toevallig langsreed en een consternatie waarnam. Hij stapte uit en bracht enkele slagen met een tie-wrap toe aan het slachtoffer. Hierna bond hij de polsen van het slachtoffer vast met de tie-wrap. Volgens kantonrechter Wijnhard schrijft de wet voor dat burgers gelijk na het aanhouden van een verdachte, deze moeten overdragen aan de politie.

Bron: DBS

Gerelateerde berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/04/18/redactie-drie-mannen-aangehouden-wegens-mishandeling/

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.