Anoniem: Hij heeft mijn moeder uit ons huis getrapt.

Ik heet Danie en mijn moeder heet Lorainne. We hebben duidelijk geen normale moeder en dochter relatie. Ze is 61 jaar en denkt dat ze 40 is. Dat is prima maar nu wil ze mijn relatie kapotmaken. Raymond heeft het gestopt. Hij heeft mijn moeder uit ons huis getrapt.
Ik ben gestrest, ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik woon samen met de vader van mijn kind. Raymond heet hij. We hebben een dochtertje van 3 jaar. Ik ben 24 ik studeer nog. Ben bijna klaar. Hij werkt.  We wonen in Rotterdam en ik heb 2 maanden geleden mijn moeder uit Suriname laten halen. Hij heeft haar laten halen. Hij vond het zielig dat ik haar al bijna 10 jaar niet had gezien. Het was een heel gedoe voor haar om uiteindelijk hier te komen.  Nu is ze bij haar zus. Want hier is ze niet welkom. Mijn vriend wil haar nooit meer zien.

Mooie vrouw

Mijn moeder is een mooie vrouw, ik ga niet liegen. Maar het begon al op dag 1 dat ze hier was. Ze vroeg Raymond alles. Om haar tassen te tillen, om haar jurk los en vast te maken en om haar rug te masseren. Is dat normaal? Eeuwig zegt ze hem hoeveel sexyer dan mij ze is. Gewoon waar ik bij ben hoor.  Raymond voelt zich heel erg vervelend eronder. Toen ze hem ook nog om geld ging vragen was hij boos geworden. Hij geeft al zoveel uit aan haar. Toen hebben ze een meningsverschil gehad want zij vond dat hij mij niets moest zeggen. Maar natuurlijk vertelt hij mij alles.

Sindsdien was Raymond de vijand voor haar. Ze begon hem te kleineren en steken onder water te geven. Dat ik zo een man niet verdien en als zij zijn vrouw was dat ze bepaalde dingen niet zou pikken. Ook vertelde ze hem slechte dingen over mij. Maar ze vertelde mij ook slechte dingen over hem. Ze heeft me zelfs een keertje gezegd dat er een dame belde voor hem en dat hij uitloopt voor me. Ze loopt gewoon te stoken in mijn gezin. Op een gegeven moment zei ze ook dat ze het niet leuk vond hoe hij zo met lust naar haar keek. Echt heel erg.
Raymond en ik kregen ruzie want ik geloofde mijn moeder eerst. Wie gelooft niet haar eigen moeder? Ja toch? Dus ik werd achterdochtig. De sfeer was vreselijk. Mijn dochtertje merkte het ook en was steeds lastig. Totdat Raymond wegging een avond. Hij betrapte mij met zijn telefoon. Ja, daar heeft hij zo een hekel aan. Toen had mijn moeder nog meer stof om te praten want volgens haar sliep hij bij de andere dame.

Alleen maar spanning

Mijn moeder was net een paar weken in ons huis en ze heeft alles goed verpest. Ik heb nooit zulke problemen gehad met mijn vriend. Ik ken hem al sinds mijn 19de. Ons leven was nice en romantisch. Zonder problemen. Mijn dochtertje kende helemaal geen ruzie in huis. Vanaf dat mijn moeder bij ons was hebben we alleen maar spanning. Op een gegeven moment ben ik bij Raymond gegaan, ik heb hem gesmeekt om weer thuis te komen. Hij hoort bij ons. Toen heeft hij mij een ultimatum gegeven. Mijn moeder moest eruit of we zouden voorgoed uit elkaar gaan.

We zijn diezelfde avond samen naar huis gegaan. Ik ben bij mijn moeder gaan zitten en heb haar rustig verteld wat Raymond heeft gezegd. Mijn moeder werd helemaal gestoord. Ze heeft mij geklapt waar die anderen bij waren en Raymond wilde ze slaan met een stoel. Echt waar. Ze heeft gezegd dat ik altijd al een ondankbaar kind ben en als ik voor Raymond kies dat ze dan alle contact met mij verbreekt. En toen werd Raymond echt boos. Zo boos heb ik hem nog nooit in mijn leven gezien. Hij heeft al haar spullen gepakt en alles op straat gegooid. Hij leek wel bezeten. Ik werd er bang van. Maar wat mijn moeder deed was echt heel erg. Ik kon niets doen en heb de politie gebeld en de broer van mijn moeder. Het zou uit de hand lopen want mijn moeder wilde ook niet weg. Terwijl het Raymond zijn huis is. Ons huis. Met politie escort is ze toen met haar broer naar haar zus gegaan.

Hoor dit dan: Zij en haar familie nemen mij kwalijk. Ik ben een slechte dochter. Mijn broers in Suriname hebben mij ook uitgescholden want ik had dat nooit mogen doen met mijn moeder. En als ze Raymond zien gaan ze hem rammelen. Mijn moeder heeft ook gelogen dat hij haar heeft geslagen. Ik heb alles maar gelaten voor wat het is en voor mijn gezin gekozen.

Ik sta nog steeds achter mijn besluit. De rust in mijn leven is terug. Raymond en ik werken aan onze relatie. Het heeft echt een deuk gehad hierdoor. Ik heb last ervan. Ik ben echt verdrietig. Ik vind niet dat ik verkeerd heb gehandeld, maar toch wil ik mijn excuses aanbieden aan mijn moeder. Volgende week vertrekt ze weer naar Suriname.

Ik voel me rot

Ik heb haar geappt, gebeld maar geen antwoord. Vanmiddag ben ik naar haar zus gegaan. Ze hebben de deur niet voor mij en mijn dochtertje open gedaan. Ik voel me zo rot. Ik kan niet stoppen met huilen. Mijn bloedeigen moeder. Hoe kan ze zo zijn? Of ben ik echt zo een slechte dochter. Hadden we haar niet uit huis moeten zetten?

Kunnen jullie mij misschien adviseren. Ik wil mijn moeder niet kwijt. Als er iets met haar gebeurt dan vergeef ik het mijzelf nooit. Hoe kan ik het goedmaken want ik begin echt heel erg depressief te worden. Raymond wil niets te maken hebben met mijn moeder en hij kan niet wachten tot ze weg is. Soms wil ik hem de schuld geven. Maar dit alles zit mij echt dwars. Wat moet ik doen? Ik kan mijn moeder toch niet zo laten weggaan?

Gerelateerde verhalen:

Anoniem: Voor mijn moeder ben ik al dood

 

Anoniem: Voor mij is mijn moeder dood!

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.