Over prostitutie in het district Brokopondo

Betaalde omgang wordt niet langer alleen in cabarets in de goudvelden aangeboden maar nu openlijk voornamelijk in het dorp Brownsweg in het district Brokopondo. Notabelen en gezagdragers trekken aan de bel.
Hoewel de politie van station Brownsweg zegt nog onderzoek te moeten doen naar de klacht van de dopelingen baren de ontwikkelingen hoofdkapitein Henk Finisie zorgen. Hij vreest dat het gedrag overwaait naar jonge meisjes in het dorp. Deze trend heeft hij pas dit jaar opgemerkt, zegt hij doelend op de situatie waar Dominicaanse vrouwen’in het openbaar’ betaalde omgang aanbieden.

Tot voor kort voltrok het hoerenleven zich in de cabarets op de goudvelden waarmee de mensen in het gebied geen moeite hadden, maar nu heeft de hossel zich verplaatst naar bewoonde gebieden en houden ze zich op in bekende barrestaurants in het gebied. “De meisjes van het dorp zien wat deze vrouwen doen en zouden dit kunnen navolgen. Ik heb zelf kinderen en kleinkinderen en wil niet dat ze dit meemaken. Trawan e pori trawan”, vreest de hoofdkapitein.

Hij zegt dat jonge meisjes in het dorp zich ook bij bars ophouden waar de vrouwen van lichte zeden hun diensten aanbieden. De kapitein schetst een beeld van vrouwen die voor de winkel zitten in afwachting op een ‘prik’. “Efu den feni wan libi dan trekken zij zich met hun klant in een van de kamers die aan het barrestaurant verbonden zijn terug. Iedereen weet wat de twee gaan doen.”
De plek waarover gesproken wordt, werd gebruikt als logeerplaats voor personen die wilden overnachten, maar sinds kort heeft die een andersoortig karakter. In de avonduren gebeuren daar de ‘zorgwekkende zaken’.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.