Meisje gaf vriend opdracht om zelfmoord te plegen

Een rechter in de Verenigde Staten heeft vandaag Michelle Carter schuldig bevonden aan doodslag. Hij oordeelde dat de Amerikaanse vrouw haar toenmalige vriendje Conrad Roy III overtuigd heeft zich van het leven te beroven, en dat ze heeft nagelaten de politie of zijn familie te verwittigen toen ze van zijn plannen wist.
Michelle Carter was 18 jaar toen ze haar vriendje Conrad Roy III overtuigde zichzelf te vergassen in zijn auto. De 18-jarige jongen werd dood in zijn auto gevonden op de parking van een winkel in juli 2014. De officiële doodsoorzaak: een koolstofvergiftiging. De strafmaat moet nog uitgesproken worden, Carter riskeert tot 20 jaar cel.

De rechter oordeelde dat er voldoende bewijs is dat Carter verantwoordelijk is voor de dood van de jongen. Edelachtbare Lawrence Moniz verklaarde in de rechtbank: “Michelle heeft niet naar de politie gebeld en ze heeft Roys moeder of zus niet verwittigd, ook al was ze op de hoogte van zijn plannen.” Toen de rechter het verdict gaf, was Michelle aan het huilen. “Daarom word je schuldig bevonden aan onvrijwillige doodslag.”
De advocaat van Carter argumenteerde dat de overleden Roy al lang met depressies kampte, hij had al verschillende zelfmoordpogingen achter de rug en was vastbesloten om er een eind aan te maken. Het meisje zou aanvankelijk geprobeerd hebben om hem om te praten en hem te overtuigen professionele hulp te zoeken. Maar uiteindelijk zou ze hem geholpen hebben om zijn plannen door te voeren.

Maar dat werd tegengesproken door het bewijs van de aanklager. Zo stuurde ze hem berichtjes om hem te overtuigen er toch mee door te gaan. “Ik dacht dat dit was wat je wilde. Het is tijd en je bent er klaar voor. Je moet dit doen.” Volgens aanklager Katie Rayburn heeft Michelle Roy overtuigd door te beloven dat ze voor zijn familie zou zorgen als hij er niet meer was. Toen hij in zijn auto zat, kreeg de jongen schrik en wilde hij er niet meer mee doorzetten.

Carter zou hem dan overtuigd hebben om het toch te doen. “Het ging zelfs zo ver dat hij zich verontschuldigde omdat hij nog niet dood was.”
Bekijk hier de video die de jongen heeft gemaakt een maand voordat hij overleed:
Bron: hln.be

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.