Haïtianen krijgen eigen markt

Haitiaanse verkopers hebben binnenkort een eigen markt aan de Drambrandersgracht. Het gaat om een verplaatsbare markt waar de verkopers van maandag tot en met zaterdag tussen half drie s’morgens en 4 uur in de middag de gelegenheid krijgen om bij het gedeelte tussen de Johan Adolf Pengelstraat en de Nieuwe Domineestraat hun waar aan de man te brengen.
De linkerbaan van de Drambrandersgracht zal gedurende marktijden gesloten gehouden worden voor het verkeer.
Districtscommissaris (dc) Mike Nerkust heeft de plannen op woensdag 14 juni met de Haitiaanse standhouders en venters besproken. De dc hield de verkopers voor dat de ordening voordelen met zich meebrengt; de producten zullen niet meer afhandig worden gemaakt door de politie, omdat ze dan legaal bezig zijn.
De verkopers juichen het initiatief van de dc toe. Marktmeester John Lecton zal belast zijn met de coördinatie van de markt. Het gaat om een verplaatsbare markt en er is dus geen ruimte voor opslag van goederen. Na de verkooptijd dient alles opgeruimd te worden.

De verkopers die op de Centrale Markt wensen te blijven, zijn daar vrij in. Degenen die ervoor kiezen op de nieuwe locatie verkoopactiviteiten uit te voeren zullen daartoe in de gelegenheid worden gesteld na registratie. De registratie start op maandag 19 juni en de registratiekosten bedraagt SRD 50. Het streven is om de opening van de markt op 14 juli, te verrichtten. De venters mogen zelf een naam voor de markt bedenken.

Bron: Bic Paramaribo Noordoost
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.