Heel gezin voor de rechter ivm drugsverkoop

politie Suriname

Met zenuwachtige blikken liepen Glenn K., zijn vrouw Norine B. en hun beide dochters Moina en Snobia B. de rechtszaal binnen voor behandeling van hun zaak. Het gezin staat terecht voor het bezitten en verkopen van drugs.

In de beklaagdenbank zaten ze er stil bij. De angst was van het gezicht van de vrouw af te lezen. “Meneer de rechter ik smeek het u, als wij een fout hebben gemaakt als ouders om onze kinderen bij dit alles te betrekken, wilt u ze alstublieft vrijspreken. Ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen”, zei de vader.

Het liep goed af voor moeder Norine en dochter Moina. Zij werden door rechter Robert Praag vrijgesproken. Dochter Snobia kreeg acht maanden straf, waarvan vijf voorwaardelijk. De drie vrouwen die enige tijd geleden al voorwaardelijk in vrijheid waren gesteld, blijven op vrije voeten. Glenn K. die dertien maanden straf kreeg moet nog enige tijd zitten.

De Narcotica brigade was al enige tijd op de hoogte dat er op het woonadres van betrokkenen aan de Tikipawstraat drugs verhandeld werd. Na een ge- plande inval werd twaalf kilo wiet en hasj in beslag genomen. Glenn K. is vaker in aanraking gekomen met de politie voor drugsbezit. Een buschauffeur verklaarde als getuige dat hij voor hem uit Brokopondo enkele zakken met inhoud naar zijn woonadres in Paramaribo moest vervoeren. Uit onderzoek is gebleken dat er in die zakken drugs zat. Bij een buurtonderzoek hebben bewoners verklaard dat er regelmatig verslaafden op het adres langskwamen om drugs te kopen.

Officier van justitie Roline Gravenbeek eiste een straf van twaalf maanden onder aftrek met een proeftijd van drie jaar tegen Glenn K. Tegen Snobia B. luidde de eis acht maanden waarvan vijf voorwaardelijk, omdat uit telefoongesprekken en sms-berichten van het meisje is gebleken dat zij de drugs doorverkocht. Tegen de andere dochter en de moeder werd acht maanden, waarvan zeven voorwaardelijk geëist.

Advocaat Robby Dens hield een verzachtend pleidooi en vroeg de rechter niet boven de strafeis van het Openbaar Ministerie te gaan, omdat het volgens hem niet blijkt dat het hele gezin betrokken is bij de drugshandel, al is er in het huis wiet en hasj gevonden. Volgens de advocaat heeft de politie met enkele belangrijke zaken geen rekening gehouden bij het onderzoek waardoor alle leden van het gezin zijn opgepakt.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.