Guyana schenkt aan kindertehuis Nos Kasitas

De Guyanese ambassade in Paramaribo heeft woensdag levensmiddelen geschonken aan het kindertehuis Nos Kasitas. “Het is niet de eerste keer dat wij dit doen en het zal zeker niet de laatste keer zijn. Wij hebben een oproep in de media gezien voor donaties door de samenleving en hebben hierop ingespeeld vanuit onze sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid”, zegt Gerald Whyte, first officer op de ambassade.

Charlotte ’tante Lottie’ Dakriet, leidster van het tehuis, nam de goederen in ontvangst. “Wij hadden het helemaal niet verwacht. Wij zijn de ambassade erkentelijk dat ze erop heeft gereageerd.”

Gerald Whyte, first officer van de Guyanese ambassade, doet een symbolische overdracht van de levensmiddelen en voedselproducten aan Charlotte Dakriet van Kindertehuis Nos Kasitas. Achter haar stafmedewerker Elizabeth Halings en rechts diplomate en administratieve attaché Chellon Liddell-Selby. Foto: Stefano Tull

Dakriet heeft van de gelegenheid, gebruik gemaakt om medewerking van de ambassade te vragen om de identiteitsdocumenten van twee kinderen van Guyanese afkomst te krijgen. “Het laatste dat wij hebben begrepen was dat hun ouders ergens in Saramacca gewoond hebben. Samen met de politie zijn wij enkele keren geweest om de ouders op te sporen, maar het is niet gelukt. Wij hebben begrepen dat de vader van de kinderen is overleden en dat de moeder geen vast adres heeft.”

Whyte heeft beloofd dat de ambassade de hulp van het hoofd van het Bureau voor Burgerzaken in Georgetown zal inroepen. “Het zal niet eenvoudig zijn om dit op te lossen, maar wij zullen ons best doen.”
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.