Anoniem – Zijn vriendin weet van mijn zwangerschap. Wat nu?

Ik weet niet waarom ik jullie schrijf want ik weet al dat iedereen mij gaat schelden, maar misschien door het schelden heen kunnen jullie mij nog wat adviezen geven. Want ik weet het zelf echt niet meer. Ik ben zwanger. Maar Jason en ik hebben besloten om niet meer met elkaar te zijn. Hij woont namelijk samen met zijn vriendin Mauke en hun zoontje. Hij heeft gezegd dat hij haar niet voor mij in de steek gaat laten. Zijn vriendin weet van mijn zwangerschap. Wat nu?

Sinds een paar maanden in mijn zwangerschap krijg ik al pijnen en bloedingen. En vreemde dromen. De dokter zei altijd dat alles goed was maar sinds vorige maand maakt ook de dokter zich zorgen. Mijn bloeddruk is hoog en mijn suiker ook. Ik ben pas 6 maanden zwanger. Ik krijg harde buiken. Ik mag nog niet bevallen.

Ik woon bij mijn moeder en mijn zus. Ze helpen mij wel en Jason helpt mij ook. Ik mag niet voor hem jokken. Ik ontmoet hem vaak. Ik vertelde mijn moeder van die dromen. Ze heeft vorige week een vrouw laten komen want ze kreeg ook rare dromen. Die vrouw heeft gezegd dat Jason niet meer bij mij moet komen want ze gaan mijn baby doodmaken. Ze zegt dat zijn vriendin via hem dingen meestuurt om mij en de baby dood te maken. In het begin moest ik lachen want ik weet dat mijn moeder nooit van Jason heeft gehouden hoe hij al een vriendin heeft. En toen ik zwanger van hem was was ze helemaal boos op ons geworden. Ik snap haar wel want ik zou het ook niet wensen voor mijn dochter.

Maar nu begin ik toch wel te twijfelen. Als ik Jason ontmoet dan ruikt hij altijd raar. We gaan niet meer met elkaar maar we zijn wel intiem en hij gaat altijd mee naar het ziekenhuis. Ik hou van hem. Hij ook van mij. Maar we gaan niet samen kunnen zijn. Ik wil dat ook niet meer want in het begin van mijn zwangerschap heeft hij hele slechte dingen gedaan. Ik ben teleurgesteld. Hij heeft Mauke alles over mij verteld. Ook privé dingen. Ze heeft mij alles verteld. Ze hebben een hele goede relatie en die power gaat hij mij nooit kunnen geven. Maar als hij me kan helpen met de baby dan wil ik hem wel blijven ontmoeten.

Toen ik hem vertelde wat die vrouw heeft gezegd moest hij ook lachen. Ik kan met hem niet erover praten. Hij accepteert geen slechte dingen uit mijn mond over Mauke. Alles van hem is Mauke en hun jongen. En zo hoort het ook, dat weet ik. Maar waarom is hij dan met mij uitgelopen? Ik ben 18 jaar. Hij en zijn vriendin zijn al over de 40.

De dokter heeft gezegd dat hij me gaat laten opnemen als mijn gezondheid zo blijft. Nu wil ik aan jullie vragen. Zou het echt waar kunnen zijn dat iemand mij en mijn kind probeert dood te maken? Wat zou ik dan moeten doen? Ik geloof helemaal niet in deze dingen maar nu ik zo ziek ben en gekke dromen krijg begin ik toch angstig te worden. Ik zie ook dat Jason helemaal in de ban is van Mauke. Zou ze hem misschien behekst hebben? Want het was niet zo toen we pas samen waren.

Ik ben al weg bij Jason, dat is al mijn straf. Ik zal geen ideaal gezinsleven hebben met de vader van mijn eerste kind. Ik hou van hem en toch ga ik een alleenstaande moeder zijn. Maar ik ben fout geweest door verliefd te worden op een man die al een vriendin heeft. Maar vinden jullie dat ik hem helemaal los moet laten? Dat hij ook geen contact meer met zijn kind moet hebben? Dat wil Jason niet. Hij wil perse betrokken zijn bij de baby. Maar ik weet niet hoe ik dat moet aanpakken. Straks willen hij een Mauke dat mijn kind bij hun gaat slapen. Dat wil ik niet. Of is dat gemeen van mij?

Hoe moet ik dit aanpakken? Ik zit hier echt met zoveel ellende dat ik soms even niet meer weet wat ik moet doen. In plaats van aankomen word ik alleen maar dunner. Ik ben al een paar weken niet aan het werk gegaan. Soso stress. Kunnen jullie mij aub helpen. Dat ik fout was dat weet ik, en ik boet nu ook daarvoor maar kunnen jullie mij ook adviseren hoe ik dit weer goed kan krijgen. Ik wil mijn baby niet kwijtraken. En mijn leven ook niet voor Jason. Moet ik luisteren naar die vrouw en afstand houden van Jason en zijn vriendin? Alvast bedankt hoor. Lilian heet ik hoor.

Gerelateerde  verhalen:

Anoniem: Zwanger en gedumpt voor een Surinaamse vrouw

 

Anoniem – Ik was buitenvrouw en ben nu binnenvrouw ~ Suriname

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.