Video – Doden bij grote brand in Londen

Bij de zeer grote brand in een woontoren met 27 etages in het westen van Londen zijn woensdag minstens zes doden gevallen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Eerder op de dag sprak een woordvoerder van de brandweer al van een onbekend aantal doden, maar ze wilde niet speculeren over het aantal.

De politie verwacht dat het aantal doden nog oploopt.

De ambulancedienst van Londen laat woensdag weten dat ze 64 mensen hebben vervoerd naar zes ziekenhuizen. Nog eens tien mensen zijn op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. Van twintig gewonden is de toestand kritiek.

De brand brak door nog onbekende oorzaak uit in de nacht van dinsdag op woensdag en heeft zich snel door de hele torenflat uitgebreid. Om 00.54 uur (plaatselijke tijd) werd er melding gemaakt van het vuur in de Grenfell Tower. De ambulancedienst werd een half uur later opgeroepen.

De Grenfell-toren ligt vlakbij de wijk Notting Hill en telt in totaal 120 appartementen, die in mei zijn gerenoveerd.

Bewoners zeggen al eerder te hebben geklaagd over de brandveiligheid in de Grenfell Tower. Een actiegroep die beheerders en gemeente wees op het brandgevaar, regeerde woensdag in sociale media dan ook met de verzuchting dat hun waarschuwingen aan dovemansoren waren gericht.

Bekijk hier de video van de brand:

Bron: Nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.