Gynaecoloog slaapt met patiënte (Nederland)

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wil dat een 42-jarige gynaecoloog wordt geschorst wegens een intieme relatie die hij heeft gehad met een patiënte tijdens zijn opleiding in het Radboudumc.

De vrouw onthulde vorig jaar dat ze in 2009 tijdens haar zwangerschap regelmatig omgang met de arts had in de behandelkamer van het Nijmeegse ziekenhuis.

De vrouw en haar partner waren wegens een vruchtbaarheidsprobleem en sterke kinderwens in behandeling bij de gynaecoloog in opleiding. De vrouw raakte spontaan zwanger maar was inmiddels ook verliefd geworden op de arts.

Na de behandelrelatie maar tijdens haar zwangerschap zocht de vrouw weer contact met hem en werden er afspraakjes gemaakt. De inspectie betoogde woensdag bij het regionaal tuchtcollege in Eindhoven dat de arts in de fout is gegaan en de verleiding had moeten weerstaan.
Bron: Hart van Nederland
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.