Chinees vliegtuig maakt ‘noodlanding’ na harde knal

Een vliegtuig van China Eastern Airlines heeft een noodlanding moeten maken omdat er een gat in de romp van de motor was geslagen. Passagiers hoorden tijdens de vlucht een luide knal en roken ook een verbrande geur.

Het Chinese vliegtuig was op weg van het Australische Sydney naar Shanghai. Toen het vliegtuig al ongeveer een uur in de lucht hing, merkten de piloten dat er iets verkeerd ging. Ook enkele passagiers vertelden achteraf dat ze een brandlucht in het toestel hadden geroken, anderen zeiden dat ze vlak na het opstijgen een luide klap hadden gehoord bij de motor aan de linkerkant van het vliegtuig.

De piloten maakten rechtsomkeer en konden veilig landen op de luchthaven van Sydney. Toen ze eenmaal aan de grond waren, zagen ze dat er een enorm gat in de motor zat.

Wat het gat en het technische defect precies heeft veroorzaakt, is nog niet duidelijk. Het incident wordt onderzocht door de inspectie voor de luchtvaart. De onderzoekers zullen alle opties bekijken en het onderhoud van het vliegtuig en de motor nagaan. “Ze zullen ook nauwkeurig controleren of er een vreemd object een rol gespeeld kan hebben.”

Het zou niet de eerste keer zijn dat zoiets gebeurt. Een maand geleden doken ook foto’s op sociale media op van een vergelijkbaar gat in een vliegtuig. Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij zegt tegen de BBC dat het te vroeg is om daar op in te gaan en om conclusies te trekken.
Bekijk de video en hoor wat de passagiers van het vliegtuig erover zeggen:

Bron: VTM

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.